Vandaag voor het eerst mijn verticale grill gebruikt om Smoked al Pastor te maken. Originele recept is eigenlijk voor taco’s, maar ik had zin in een eigen twist. Heb pita broodje gebruikt en wat andere ingrediënten.
Verticale grill heb ik van Aliexpress. Zie dat ze nu wat duurder zijn, maar ik had deze voor €12,50 in huis.
Gedroogde ancho pepers en achiote pasta heb ik westland peppers gekocht, de chipotle peper in adobe saus bij de Appie (klein blikje).
In de basis heb ik dit recept aangehouden: https://heygrillhey.com/smoked-al-pastor/
Hieronder de ingrediënten zoals ik ze heb gebruikt
Voor de marinade:
Beetje boter voor in de pan
Halve ui
5 teentjes knoflook
2 gedroogde ancho pepers
Half pakje achiote pasta
1 klein blikje chipotle peper in adobe saus
1 blokje kippenbouillon oplossen in 120 ml warm water
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels oregano
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
60ml appel azijn
Voor het vlees heb ik een procureur van zo’n 2,5 kg gebruikt. Vooraf heb ik deze ruim 1 uur in de vriezer gelegd zodat je hier makkelijker dunne plakjes van kunt snijden. Ik heb van de korte kant plakjes van zo’n 1 cm dik gesneden. Deze een nachtje in de marinade laten intrekken en je kan stapelen.
BBQ opstoken tot 135 gr en als de kerntemperatuur van het vlees 63 gr is, dan is het gaar. Duurde hier 4:45. Tussendoor ieder half uur moppen met drappiewappie dat onder in het spit ligt.
Broodjes heb ik belegd met wat ui, koriander en jalapeño.
Verticale grill heb ik van Aliexpress. Zie dat ze nu wat duurder zijn, maar ik had deze voor €12,50 in huis.
Gedroogde ancho pepers en achiote pasta heb ik westland peppers gekocht, de chipotle peper in adobe saus bij de Appie (klein blikje).
In de basis heb ik dit recept aangehouden: https://heygrillhey.com/smoked-al-pastor/
Hieronder de ingrediënten zoals ik ze heb gebruikt
Voor de marinade:
Beetje boter voor in de pan
Halve ui
5 teentjes knoflook
2 gedroogde ancho pepers
Half pakje achiote pasta
1 klein blikje chipotle peper in adobe saus
1 blokje kippenbouillon oplossen in 120 ml warm water
2 theelepels komijnpoeder
2 theelepels oregano
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
60ml appel azijn
Voor het vlees heb ik een procureur van zo’n 2,5 kg gebruikt. Vooraf heb ik deze ruim 1 uur in de vriezer gelegd zodat je hier makkelijker dunne plakjes van kunt snijden. Ik heb van de korte kant plakjes van zo’n 1 cm dik gesneden. Deze een nachtje in de marinade laten intrekken en je kan stapelen.
BBQ opstoken tot 135 gr en als de kerntemperatuur van het vlees 63 gr is, dan is het gaar. Duurde hier 4:45. Tussendoor ieder half uur moppen met drappiewappie dat onder in het spit ligt.
Broodjes heb ik belegd met wat ui, koriander en jalapeño.