BasBQ
Beef en Steak

Buik ribben maken

meinonA

Stoker
Berichten
274
Goede avond,

Vanmorgen om 9 uur ben ik begonnen met mijn spareribs op de barbecue te leggen.
Ik had inmiddels verwacht dat na bijna 8 uur later van het bot zou vallen.
Hij is nu net de 70 graden voorbij. De barbecue heeft de hele dag tussen de 90 en 125 graden staan branden volgens de deksel.
Iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn?

alvast bedankt voor het meedenken
 
nee, de hele tijd niet ingepakt in een gesloten weber achtige. Ik heb m ook nog niet geglazed
 
Beetje meer info of wat foto's kan opheldering geven.
 
Ik denk dat ik de meeste info al heb gegeven. Ik ben 9 uur sochtends begonnen.
Ik heb de hele tijd een ketel temperatuur gehad rond de 100 graden op het deksel.
Het deksel is slechts 3 a 4x open geweest om mijn thermapen erin te steken. Ik denk zelf dat ik niet verder kom al de "stall". Mijn eindtemperatuur varieerde tussen de 70 a 75 graden intern, afhankelijk van de dikte van het vlees.
Ik heb mijn spareribs niet ingepakt of gesprayd.
Misschien dat jullie vragen kunnen stellen over welke info ik nog meer kan geven. Ik heb zelf geen idee waar het aan kan liggen.
 
Een Weber achtige BBQ zeg je. Is de thermometer geijkt? In kokend water geweest? Als het een minder kwalitatieve thermometer is zou dat behoorlijk kunnen afwijken. Je zou beter de temp op het rooster kunnen meten.

Stel dat je thermometer 10 procent afwijkt. Dan is je Q nog maar 90graden.

Wellicht even het nakijken waard.
 
Is het nog goed gekomen? Hoe dik waren je ribben? Was je niet al te ver door?
 
nee, ze waren wel gaar (70-75C) maar ze kwamen met moeite van de botten. Het was een stuk van 6 ribben met ongeveer 2 vingerdikten op de botten.
 
Ik spray ze ieder half uur voor 3 uur. Dan pak ik ze 2 uur in (even goed insprayen) dan de sateprikker test, en dan nog 1 uur a 30 min waarbij ik nog aflak.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Ik verwacht ook dat je keteltemperatuur laag is geweest.
Uiteindelijk komt dat ook goed maar je moet wel geduld hebben.
 
De deksel thermometer op een weber, en veel andere kogel bbq’s wijkt meestal redelijk af tov de rooster temperatuur. Zit zo 15graden verschil in. En wanneer de thermometer boven de kolen zit kom je al snel over de 20 graden verschil.
Dat kan al een rooster temperatuur van 80 graden betekenen in dit geval


Wanneer ik varkens ribben doe zonder inpakken dan zorg ik zelf voor een rooster temperatuur van tussen de 120/130 graden. Ben daar dan een uurtje of 8 mee bezig voor ze gaat zijn.
 
nee, ze waren wel gaar (70-75C) maar ze kwamen met moeite van de botten. Het was een stuk van 6 ribben met ongeveer 2 vingerdikten op de botten.
Buikribben zijn vaak wat droger dan baby backs.
En als je ze dan niet inpakt dan duurt het niet alleen langer, maar worden ze ook nog eens droger.
Kortom, inpakken volgende keer. Gewoon 321 of desnoods iets langer (ff de priktest doen).
Ik zou niet weten waarom je ze niet zou inpakken.

Succes voor de volgende keer. Buikribben zijn enorm lekker.
 
Als je echt "fall of the bone" wil is inpakken een must volgens mij.
Bij niet inpakken hou je meer bite.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan