BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door vanburkenmark

  1. V

    Waterdichte Houtskool bak van de Ikea

    Deze heb ik ook in mijn buitenkeuken, een voor de extra roosters, spiezen, ribrack etc, en eentje voor de handschoenen, keukenpapier, aluminiumfolie etc. Daarboven op nog een kleintje voor de thermometers. Dat ze te stapelen zijn is fijn. Heb het houtskool gewoon in de doos van Flames and...
  2. V

    Spare ribs low en slow

    Wat langer inpakken met appelsap of cola, houdt ze vochtig en gaar. Moet goed komen. Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  3. V

    Eerste keer echt BBQ'en (Ribs)

    Ik heb de elite al vijf jaar, fijne bbq en nog zeker geen spijt van! Daar ga je een hoop plezier aan beleven! Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  4. V

    Inbranden gietijzer.

    Idd even goed reinigen en dan inbranden in de bbq. Daarna nog een tweede laag, dan kun je er even tegenaan! Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  5. V

    Inbranden gietijzer.

    Ik zou 'm eerst zelf nog inbranden met crisco. Kleine moeite, groot plezier. Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  6. V

    Hele kip in zelfde pekel als kipfilet?

    Samen met mijn zoontje een mooie opstelling bedacht, en het werkt nog ook! Als deze kip klaar is, mag de hele kip aan het spit. Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  7. V

    Hele kip in zelfde pekel als kipfilet?

    De filets moeten een uurtje, maakt de tijdsduur voor de hele kip nog wat uit? Anders houd ik ook gewoon een uur aan. Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  8. V

    Hele kip in zelfde pekel als kipfilet?

    Ik wil vandaag een lading kipfilet roken, daarvoor heb ik gisteren een pekel gemaakt. Vanavond wil ik een hele kip aan het spit doen, kan ik die dan ook nog in die pekel doen van tevoren? En zo ja, hoe lang? Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  9. V

    Overkapping buitenkeuken ontwerpen

    Ik heb geen afzuiging, maar de ervaring leert dat de rook vrij goed wegwaait. Had eerst een kant open, maar dat hielp niet echt veel. Als je de overkapping dicht bij je huis bouwt, is een afzuiging wellicht verstandig. Verstuurd vanaf mijn M2102J20SG met Tapatalk
  10. V

    I love GRILLMARKS (Alleen foto's, geen tekst!)

    Verstuurd vanaf mijn ASUS_Z01HDA met Tapatalk
  11. V

    Makro spareribs 3-2-1 methode

    Idd, en als je ze plat legt met de vleeskant naar beneden dan worden ze goed gaar en mals. Toevallig vandaag hetzelfde gemaakt, maar dan met friet! Verstuurd vanaf mijn ASUS_Z01HDA met Tapatalk
  12. V

    Photo heavy! >5kg Pulled Pork!

    Wat betreft de meater: ik heb hem ook, en het bereik is inderdaad nooit 50 meter. Bij mij max 10 meter, zonder muren oid. Ik heb het wel als volgt opgelost: ik had nog een oude, ongebruikte telefoon liggen. Daar heb ik alleen de meater app op geïnstalleerd, en die leg ik naast de meater/bbq. Via...
  13. V

    Iemand ervaring met deze spareribs?

    Dikbevleesd is vooral ook veel vet. Moet je van houden. De pini spareribs van de makro zijn ook goed. Die procureur gebruik ik ook altijd voor pulled pork, sowieso meenemen als je toch naar de makro gaat ;) Verstuurd vanaf mijn ASUS_Z01HDA met Tapatalk
  14. V

    Gerookte kip

    Ze smaken heerlijk. En de bavette gaat ook goed Verstuurd vanaf mijn ASUS_Z01HDA met Tapatalk
  15. V

    Gerookte kip

    Vandaag even een nieuwe voorraad gerookte kipfilets voor in de vriezer gemaakt. Wilde iets nieuws uitproberen, door ze op te hangen aan een spies. Het past precies. Duurt alleen langer dan de vorige keer dat ze op 63 graden zijn, volgens de noskos kipfilet 2.0. Nu bijna 3 uur bezig, ik begon wat...
Terug
Bovenaan Onderaan