Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Tijd geleden dat ik weer eens heb mee gedaan maar waarom ook niet. :D
Afgelopen week pizza gemaakt en waande mezelf weer in Italië. Helaas dit jaar geen vakantie in het buitenland ivm schoolgaande kinderen nu. (En wat is een vakantie dan verschrikkelijk duur :mad:)
Hierbij de foto en het...
Scherp :ROFLMAO:
Ik kan het recept van Vito iacopelli met poolish zeker aanraden, mits je Napolitaanse stijl wilt bakken! Daardoor krijg je zoveel lucht in je deeg!
Zie het recept wat ik gebruik, maar let op je kamer temperatuur. Als het warmer is dan +- 21 graden dan is die laatste 3 uur geen...
Ja absoluut! Ik ga het zo even portioneren en dan invriezen. Doe ik ook gelijk met de Parmezaanse kaas :D
Als ik zo vrij mag zijn om hier ook op te reageren :p. Letterlijk vertaald is dat een luipaard print op je pizza. Dat wil zeggen die zwarte (verbrande) stippen op de korst.
Om eerlijk te zijn geeft hout meer sfeer maar als ik merk hoe hard het werken is voor 3 pizza's.... Dan moet ik er niet aan denken voor een grotere groep pizza te maken 🤣
Ik heb nog een voorraad hout en als die op is stap ik over naar gas.
Ja ontzettend gaaf ding! Enig nadeel wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is dat als je 12" pizza's wilt maken en met hout wil stoken dat je dan snel ruimte te kort komt. Na 3 pizza's moet je het hout toch wel echt stapelen en kan het op je steen vallen. Grote kans dat ik dus naar gas ga...
Sinds ik vorig jaar ben ik zelf pizza gaan maken op de kamado. In het begin was ik razend enthousiast maar helaas doofde dat enthousiasme langzaam omdat een pizza op een kamado maken het toch net niet is en een pizza oven toch iets te duur was.
En toen won ik ineens een Glowen Raptor met een...
Heb je de classic 1 al in je handen gehad? Reden voor mij om wat meer geld uit te geven was het scharnier. Vond die maar zwaar gaan als je hem vergelijkt met de classic 2. Zelfs de bastard gaat lichter open.
Ongeveer 2 jaar geleden stond ik voor dezelfde keuze. De kamado joe classic 2 vond ik te duur, dus die viel af. Ik wilde wel een goed merk en kwam toen bij de classic 1 en de bastard large uit.
Het enige wat ik kan zeggen is heb je ze al echt fysiek in je handen gehad? Voor mij was de keuze...
Er is al heel veel gezegd maar wat voor soort pizza's wilt hij maken? De meer klassiekere met dunnere rand of een Napolitaanse met hele hoge rand?
Voor een dunne rand zou ik het recept volgen van Simon Giacotto pizza masterclass
Wil je Napolitaanse pizza dan de video van Vito iacopelli.
Wat een heerlijk topic. Keep them coming :ROFLMAO:
Mijn foute aankoop misschien een cold smoke generator van aliexpress. 1 keer gebruikt in totaal. Waarschijnlijk nog wel meer maar daarvan ben ik vast vergeten dat ik die heb.
Zoiets ? Hou je ruim budget over om nog wat anders te geven 😁
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/fairenheit-vuurschaal-barbecue-grill-en-vuurplaats-alles-in-%C3%A9%C3%A9n.36710/
Na een half jaar was ik het zat en heb ze toen gemaild en een nieuwe gekregen. De tweede die ik kreeg was binnen een half jaar goed dicht geslipt en werkt perfect. Dus denk dat die half jaar aardig in de buurt komt.
Volgens mij is de mijne nu na 2 uur echt gedoofd. Als ik hem dan open en erin...
Voor vuur/energie heb je brandstof en zuurstof nodig. Zolang er brandstof in zit heb je dat afgedekt. Dan kan alleen de zuurstof een factor zijn. Heb je ook geprobeerd de schuiven nog verder te knijpen?
Overigens heeft de bastard wel eens last van speling op de topcap waardoor je valse lucht...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.