BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door RickT

  1. RickT

    Eerste keer spareribs 3-2-1

    Ziet er super uit! šŸ¤¤
  2. RickT

    3-2-1 ribs net gered?

    Vanavond een BBQ met de scouting vriendengroep, of ik de spareribs wil verzorgen. Natuurlijk! 3-2-1 methode leek me wel wat, ook om de temperatuurcontrole van mijn nieuwe kamado onder de knie te krijgen. Omdat ik vandaag moet werken besloten om gister de 3 en 2 te doen en vandaag de 1 op...
  3. RickT

    Char Siu

    Dit recept heb ik jaren geleden in de oven gemaakt. Was echt top, snel weer eens maken. Ik kon in eerste instantie de rode gefermenteerde tofu ook niet vinden maar kwam een website tegen met allerlei aziatische vertalingen en heb die pagina maar aan de vrouw bij de toko laten zien. Bleek dat ze...
  4. RickT

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Gister binnengekomen, vanavond testen met een stel ribben (y)
  5. RickT

    Entrecote

    Ik denk dat je je vooral niet zo druk moet maken vooraf. Je gaat niet alles kunnen tackelen en soms zullen er dingen niet helemaal volgens plan verlopen. Je leert door te vallen en te proberen. Lees je nieuwe boek en ga straks als je kamado binnenkomt lekker aanklooien en proberen.
  6. RickT

    Eerste keer beer can chicken

    Ziet er goed uit. Heb je die bananen op dat rekje op de bbq gezet? Wij pakte ze altijd in in alufolie en gooide ze tussen de kolen op het kampvuur.
  7. RickT

    Inwijding met een kippetje

    Hoera mijn eerste stickertje! Gotta catch em all.
  8. RickT

    Inwijding met een kippetje

    Oeh ja een goede gueuze is inderdaad ook een goed idee. Ik hou zelf erg van een duchesse de bourgogne, die heeft ook dat zure diep fruitige.
  9. RickT

    Inwijding met een kippetje

    Hij was echt geweldig. Vele malen beter dan uit de oven. De volgende keer tegen het einde de temperatuur wat op laten lopen voor het crispy velletje. Ik heb een grimbergen dubbel gebruikt. In tegenstelling tot wat er in verschillende filmpjes wordt beweerd maakt het wel degelijk uit welk...
  10. RickT

    Inwijding met een kippetje

    Nou het is zover, de kamado wordt ontmaagd. Ik heb een hoop bierkippen gemaakt in ovens maar nog nooit op de bbq. Het leek me een mooie om het nieuwe apparaat mee in te wijden. En daar gaan we! Ik heb ook wat kersenhout chips toegevoegd, ik ben erg benieuwd naar het resultaat.
  11. RickT

    rookhout: chuncks of snippers - nat of droog?

    Als je alles van tevoren weet... šŸ˜¬
  12. RickT

    Nieuw vilt,....

    Wel een geweldig mooie foto zeg
  13. RickT

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Nee tot 00:00 bij mij šŸ˜… Toch is het wellicht handig om met daglicht aan te klooien. Ik gok ook dat de dames het niet waarderen als ik midden in de nacht een hele kip achterover werk. Alhoewel, onder het mom van voorproeven :censored:
  14. RickT

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Gister een belletje van de verkoper of ik vandaag de joe in ontvangst kon nemen. Natuurlijk! Meteen naar vuur en rook gereden voor de essentiƫle benodigdheden. Helaas heb ik vandaag en morgen late dienst dus direct inwijden zat er niet in. Misschien dat we morgen lunchen met kip :unsure:
  15. RickT

    Hallo

    Hallo bbq volk, Ik ben Rick en sinds vandaag de trotse bezitter van een nieuwe kamado joe classic 2. Na een paar jaar op gas gebakken te hebben wilde ik weer lekker met kolen spelen. Een hele tijd getwijfeld tussen de classic 1 en 2 maar toch maar voor de 2 gegaan. Eerdaags maar eens inwijden...
Terug
Bovenaan Onderaan