Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
In de reeks van maart '25 maak ik wekelijks een ander ('groot') gerecht op de kamado; het mooie weer komt er immers aan.
Vorige week de Short Ribs en een zoet toetje gemaakt (LINK).
Deze week stond het laatste gerecht op het menu: een Brisket Pastrami Reuben Sandwich 🥪 en Pulled Pork...
Ik zie de shortribs (korting) veelal op zaterdag voorbij komen. Het vlees is prima, zeker voor de prijs (ik zeg dit omdat ik beter kwaliteit heb gezien). Qua aanbod en behoefte voor de bbq hebben ze een mooi assortiment 😊
In de reeks van maart '25 maak ik wekelijks een ander ('groot') gerecht op de kamado; het mooie weer komt er immers aan.
Vorige week de Pulled Pork gemaakt, deze week stond Short Ribs + bijgerechten + toetje op het menu.
Het recept was afkomstig uit het Ultieme Bier en Barbecue Boek --> na het...
Thanks voor je reactie!
Na het pullen heb ik bij de 2e batch de Amerikaanse bbq sauce erbij gedaan, tijdens de bereiding kreeg het vlees enkel smaak via de injectiemix en de kruidenmix ('all purpose').
Niet door tijdgebrek maar ik wilde de gochujang sauce niet aanbrengen voor het pullen vanwege...
Je hebt gelijk, volgende keer beter 2 separate stukken of 1 smaak. (Ik wilde mijn stuk vlees niet opsplitsen maar wel 2 smaken om mezelf uit te dagen 😬) Nu werd het een mengelmoes.
Na ca. 4,5 uur had ie dit punt bereikt. Beetje te snel en cryptisch omschreven maar na een uur nadat de glaze (rode chuncky cauce) bereikte het deze temperatuur.
Vlees was 2,8 kilo 😊
In de reeks van maart '25 maak ik wekelijks een ander ('groot') gerecht op de kamado; het mooie weer komt er immers aan.
Vorige week de Beer Can Chicken gemaakt, deze week stond pulled pork op het menu.
Afgelopen jaar dit ook eens gemaakt (zie LINK) maar dit jaar de bereiding her en der wat...
In de reeks van maart '25 maak ik wekelijks een ander ('groot') gerecht op de kamado; het mooie weer komt er immers aan.
Deze week was de aftrap met (o.a.) een Beer Can Chicken.
Hierbij heb ik ook een quiche, appelmoes én, omdat het internationaal vrouwendag was, een goede zoete taart gemaakt...
In de vriezer had ik nog ribfingers (spareribs zonder de ribs ;)) liggen.
Geïnspireerd op onderstaand recept, een lekkere maaltijd van gemaakt.
De fingers waren vrij groot, wat lekker is, maar hierdoor een iets langere bereiding nodig hadden dan het recept ;)
Ik had ze helaas wat langer mogen...
Deze keer een Tomahawk met (geprobeerd) zoete aardappelfrietjes.
De steak rustig op temperatuur laten komen (kern 45); later afgrillen tot intern een kern van 56 graden.
Voor de fun had ik m'n kamado ingedeeld op 1/2e RVS, 1/2e Gietijzer rooster (ik wilde het effect van het materiaal op het...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.