Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Oke dus meteen na het aansteken van je aanmaakblok/wokkel doe je de hiteschilderen erin. Warmt de kamado dan we efficient op vanwege de luchtstroom?
Ik zou verwachten dat de aanmaakblokjes uitgaan omdat de schilden erop komen.. of laat je de deksel open als je de hitteschilden op de (net...
Hi BBQ-liefhebbers,
Ik heb een vraagje. Ik denk dat dit namelijk beter kan
Wanneer ik mijn kamado (bastard) aansteek doe ik het als volgt:
- nieuwe volle kolenmand
- 3 aanmaak wokkels
- schuif en deksel helemaal open voor 15 min (op stopwatch)
- vervolgens de klep dicht en schoorsteen open...
Ik zit nogmaals jouw reactie te lezen. Jij gebruikt geen hitteschild onder je pizzasteen. Doe je dit bewust? Zo ja, wat is hier het voordeel van?
Zover ik weet bak je pizzas altijd indirect, maar ik leer graag van anderen[emoji16]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Heel interessant artikel, bedankt[emoji1303]. De kamado wordt daar ‘maar’ voor 1/3 gevuld bij het bakken van pizzas.
Ik gooi eigenlijk altijd mijn kolenmand helemaal vol. Wellicht dat dit de reden is dat mijn kolen dan na hef volledig afsluiten van toevoer toch nog wat door gloeit. In...
Ja ik begrijp hem. Bij een groter aantal pizzas is de kolen/moeite meer waard. Kort om: pizza party!! [emoji16][emoji487]
Ook al werk je snel kost het bakken van pizzas (incl afkoelen kamado) al snel 1/3 zak houtskool, denk je niet?
Lennart_Diegast natuurlijk kan je makkelijk 5/6 pizzas maken met een volle kolenmand, maar doorgaans ben ik maar met twee personen dus dan blijft het bij twee pizzas. Voor twee pizzas vind ik het te veel kolen kosten om de kamado tot 300 graden op te stoken. Daarom zoek ik naar...
Bedankt voor jullie reacties cricque SandyMan Stijn Hetoudestrandhuis
Ik kom momenteel nog steeds bij van de uitgaves aan de bastard + accessoires[emoji28]. Ooni lijkt mij super maar qua gebrek aan ruimte in mijn kleine tuin houd ik het momenteel bij de kamado.
Hebben jullie andere tips...
Hi BBQgezelschap,
Leuk om zoveel inspiratie op te doen op dit forum. Bedankt daarvoor!
Vanwege mijn nieuwgestarte hobby pizzabakken heb ik een half jaar geleden een kamado (bastard) aangeschaft.
Ik ben er onwijs blij mee en maak allemaal bbq klassiekers (ribs, steaks, van alles).
Ik merk...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.