BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door NonSens

  1. N

    Wat roken jullie koud?

    Kaas, spek, zout, thee, zalm, boter. Zout gaat altijd mee als er iets koud gerookt wordt. Ik heb een grote pot met grof zout waar ik uit gebruik en die ook mee in de rookoven gaat als er iets koud gerookt wordt. Zo wordt het zout steeds lekkerder.
  2. N

    Druivenhout om te roken

    Stijn zal denk ik sappen bedoelen. Maar de wrange smaak die je van druiven hout kan hebben is iets anders als de bittere smaak die je hebt als je rookhout nog niet droog genoeg is. Ik zelf vind druiven hout erg lekker bij varken of kip, ik zou zeggen probeer het gewoon. Geen idee trouwens of ze...
  3. N

    Hele big op zelfgemaakte bbq oven.

    Helaas heb ik er de ruimte niet voor, maar zodra ik een keer de kans heb gaat het zeker gebeuren. Verstuurd vanaf mijn moto g(8) power met Tapatalk
  4. N

    Hele big op zelfgemaakte bbq oven.

    Waanzinnig mooi project! Wat mij betreft de heilige graal wat BBQ betreft, het is een droom van me om dit nog eens klaar te mogen maken.
  5. N

    Groetjes uit Zeeland

    Welkom, en ook de groeten uit Zeeland
  6. N

    Kamado Joe Classic 3 temperatuur

    Helemaal mee eens, soms heb je geluk en blijft hij wel 6-7 uur stabiel zonder aan de schuiven te zitten. Soms draait de wind, gaat het opeens harder waaien, laat de buurman een scheet of gebeurt er iets anders geks en ben je na 45 minuten al aan het bijsturen en blijf je daarna de hele run...
  7. N

    Kamado Joe Classic 3 temperatuur

    Ik laat hem meestal opwarmen met de onderste schuif half open tot ik mn hand nog net op de dome kan leggen. Dat kan inderdaad ook, er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Zeker bij kortere sessies doe ik het ook op deze manier, bij lange sessies (8 uur of meer) heeft de methode die ik...
  8. N

    Kamado Joe Classic 3 temperatuur

    Heb je de KJ lang genoeg voorverwarmd (30-60 minuten)? Dat scheelt namelijk nogal is mijn ervaring. Wanneer al het keramiek nog niet op temperatuur is zal een deel van de warmte van het vuur in het keramiek gaan zitten, het keramiek koelt dus als het ware de lucht in de bbq af. Hoe meer het...
  9. N

    PulledPork XXL

    haha dat sowieso natuurlijk
  10. N

    Scheur in dome KJ Classic 1

    Ik vraag me eerlijk gezegd af of het wel echt een scheur is. Ik heb zelf nog nooit een scheur in steen/keramiek gezien met een begin en een eind, dus met andere woorden een scheur die niet tot de rand van het materiaal doorloopt. Ik zou bijna zeggen dat het gewoon een imperfectie is geweest in...
  11. N

    PulledPork XXL

    Het was al even geleden dat we PP op hadden dus het is een beetje lastig vergelijken maar ik denk dat het weinig verschil maakt. je hebt in verhouding met zon poot wat minder bark maar weer wel het knapperige velletje wat zeker qua textuur erg lekker combineert met de zachte PP
  12. N

    PulledPork XXL

    Haha het was me nog niet opgevallen maar ze staan net nog mooi in beeld zo
  13. N

    PulledPork XXL

    Een paar weken geleden hadden we een "hele varkensschouder" besteld bij de slager, in gedachten zag ik een boston butt van 4-5kg maar het bleek een hele voorpoort van ruim 9kg te zijn. Na een beetje passen en meten en bijsnijden paste deze net op de Kamado Joe Classic. Donderdagavond de...
  14. N

    Plannen voor het weekend

    Bij ons staat morgen pulled pork op het menu, telefonisch een "hele varkensschouder" besteld, in mijn gedachten was dat zeg maar een boston butt maar de slager had er maar een hele voorpoot van gemaakt van ruim 9kg :eek:. Afijn daar klagen we niet over natuurlijk, gister het stuk mooi...
Terug
Bovenaan Onderaan