Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Kaas, spek, zout, thee, zalm, boter. Zout gaat altijd mee als er iets koud gerookt wordt. Ik heb een grote pot met grof zout waar ik uit gebruik en die ook mee in de rookoven gaat als er iets koud gerookt wordt. Zo wordt het zout steeds lekkerder.
Stijn zal denk ik sappen bedoelen. Maar de wrange smaak die je van druiven hout kan hebben is iets anders als de bittere smaak die je hebt als je rookhout nog niet droog genoeg is.
Ik zelf vind druiven hout erg lekker bij varken of kip, ik zou zeggen probeer het gewoon. Geen idee trouwens of ze...
Helemaal mee eens, soms heb je geluk en blijft hij wel 6-7 uur stabiel zonder aan de schuiven te zitten. Soms draait de wind, gaat het opeens harder waaien, laat de buurman een scheet of gebeurt er iets anders geks en ben je na 45 minuten al aan het bijsturen en blijf je daarna de hele run...
Ik laat hem meestal opwarmen met de onderste schuif half open tot ik mn hand nog net op de dome kan leggen.
Dat kan inderdaad ook, er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Zeker bij kortere sessies doe ik het ook op deze manier, bij lange sessies (8 uur of meer) heeft de methode die ik...
Heb je de KJ lang genoeg voorverwarmd (30-60 minuten)? Dat scheelt namelijk nogal is mijn ervaring. Wanneer al het keramiek nog niet op temperatuur is zal een deel van de warmte van het vuur in het keramiek gaan zitten, het keramiek koelt dus als het ware de lucht in de bbq af. Hoe meer het...
Ik vraag me eerlijk gezegd af of het wel echt een scheur is. Ik heb zelf nog nooit een scheur in steen/keramiek gezien met een begin en een eind, dus met andere woorden een scheur die niet tot de rand van het materiaal doorloopt. Ik zou bijna zeggen dat het gewoon een imperfectie is geweest in...
Het was al even geleden dat we PP op hadden dus het is een beetje lastig vergelijken maar ik denk dat het weinig verschil maakt. je hebt in verhouding met zon poot wat minder bark maar weer wel het knapperige velletje wat zeker qua textuur erg lekker combineert met de zachte PP
Een paar weken geleden hadden we een "hele varkensschouder" besteld bij de slager, in gedachten zag ik een boston butt van 4-5kg maar het bleek een hele voorpoort van ruim 9kg te zijn. Na een beetje passen en meten en bijsnijden paste deze net op de Kamado Joe Classic.
Donderdagavond de...
Bij ons staat morgen pulled pork op het menu, telefonisch een "hele varkensschouder" besteld, in mijn gedachten was dat zeg maar een boston butt maar de slager had er maar een hele voorpoot van gemaakt van ruim 9kg :eek:. Afijn daar klagen we niet over natuurlijk, gister het stuk mooi...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.