Beef en Steak

Recente inhoud door meinonA

  1. M

    Meerdere ribs op de Weber

    tja, er is een soort controverse over dat soort rekjes omdat je misschien wel meer spareribs kwijt kan, maar je veegt ook een deel van de rub van je spareribs af. Is dit misschien een idee: https://www.amazon.nl/Roestvrijstalen-Grillrooster-Ketelbarbecues-Keramische-Kookrooster/dp/B0DPW3KZMV...
  2. M

    Advies gevraagd brisket whole packer

    Dat is enerzijds een kwestie van voorkeur: vind je het niet erg om iets meer te betalen bij de lokale slager, heb je een groothandelspas of heb je de voorkeur voor een internetslager? Bij die eerste 2 kan je gelijk zien wat je krijgt, bij die laatste is het puur op naam en prijs. Als je whole...
  3. M

    advies gevraagd

    Ik had het een tijdje geleden aan ChatGPT gevraagd wat het beste keramiek is. Dit is de Top 6 1. Komodo Kamado 🥇 (absolute topklasse, isolatiekampioen, maar log/duur) 2. Big Green Egg 🥈 (beste klassieke keramiek, hoogste dichtheid) 3. Monolith 🥉 (hoogwaardige mix, bijna BGE-niveau) 4. Kamado Joe...
  4. M

    advies gevraagd

    Je zou ook een workshop bij deze locatie kunnen boeken: https://www.smokeybasterds.nl/workshops/leidschendam-molenwei-boerderij/ Ik meen ergens wat te hebben gelezen dat je hier alle kanten op kan.
  5. M

    Advice needed - Brisket or Pekelborst

    Doesn't this cut look a lot like yours? Only came across it just now in my feed. Looking forward to how things went last weekend
  6. M

    Advice needed - Brisket or Pekelborst

    How did it go last Saturday?
  7. M

    Advice needed - Brisket or Pekelborst

    haha, You don't perhaps have an empty seat at your dinnertable?😋 Where should I go to. haha. Nvm me. As for your link. It looks indeed like a brisket with the piece of meat that used to hold the ribs but without a piece of the point.
  8. M

    Advice needed - Brisket or Pekelborst

    Good evening, I've googled it and Gemini said that "pekel" (which translates to brine) logically means that this meat is already brined. Quote: "The term "pekelborst" is essentially the Dutch equivalent of pastrami or corned beef, which also involve brining." What does it look like from the...
  9. M

    advies gevraagd

    Oow, dat zal vast, maar daar heb ik de aanbieding niet gezien.
  10. M

    Op te bergen barbecue, WGA?

    Dat is precies de reden dat ik een Chargriller voorstelde. Die is niet de duurste, Je hebt een deksel waardoor je reverse sear kan doen en een 50/50 setup is groot genoeg voor worst en burgers.
  11. M

    Op te bergen barbecue, WGA?

    Char griller pro deluxe? Redelijke prijs, makkelijk schoon te maken, en 13 man gaat denk ik ook wel lukken met een 2 zone setup.
  12. M

    advies gevraagd

    tja, wat wil je precies? Ik heb al gezien dat je grotere stukken wil klaarmaken, maar dat kan bij wijze van spreken ook op een BGE Mini. En als je er een controller op zet is hij in feite ook set it and forget it zoals een pelletsmoker. Wil je dat, of wil je meer interactie met vuur? (mannen...
  13. M

    vloeistof geimpregneerd houtskool

    Het gaat natuurlijk niet alleen om de wokkels. Het gaat ook om de briketten starter enz. Vandaar mijn vraag voor geïmpregneerd houtskool. Het zijn niet veel spullen, maar wel van zodanige groote dat de kans klein is dat ik het mee krijg.
  14. M

    vloeistof geimpregneerd houtskool

    Goede dag, Voor degene die mijn vorige topic hebben gevolgd. Uiteindelijk heb ik een PKTX gekocht en hij bevalt prima, alhoewel je merkt dat gietaluminium geen warmte vasthoud. Dit merk je onderandere aan het verbruik in houtskool. Heb al gekeken of ik misschien een paar hittebestendige stenen...
  15. M

    Creme brulee brander of vlammenwerper/grill gun

    Inmiddels bijna een week verder en ik heb ook niet stilgezeten. Zit inderdaad te kijken naar een elektrische manier van ontbranden zoals een looftlighter X. Ik vind m alleen wel erg groot en onhandig. Zit nu meer in de richting van een hete lucht soldeer station. Helaas kan ik die niet in een...
Terug
Bovenaan Onderaan