Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Het vlees kwam van Beef & Steak, waar ik qua vlees nog nooit een misser gehad heb. Dus vandaar dat ik meer dacht dat het mijn eigen fout was.
Misschien dat ik het over een tijdje nog eens een kans ga geven, maar voorlopig laat ik lamsvlees in deze vorm even rusten. Een lamsrack zoals je zegt is...
Het vlees was bij de start van het projectje zeker goed, de geur werd minder prettig toen het een dag in de marinade gezeten had. Of het een lam was zoals @Zzzjon opperde, ik denk het wel. Het vlees kwam van B&S, daar heb ik nog nooit een teleurstelling gehad.
Dit is zeker een waardevolle les...
In de jaren dat ik het hoofdgerecht voor het kerstdiner verzorgd heb, leidde dat eigenlijk nooit tot een teleurstelling. Eens moest de eerste keer zijn en dit jaar was het helaas zover. Meestal test ik mijn recepten voordat ik ze familie of vrienden voorschotel, maar deze keer had ik daar geen...
Qua bijgerechten vind ik gevulde paprika of gevulde champignon altijd een geslaagd bijgerecht, dit is ook prima te maken op de BBQ en er zijn talloze varianten wat je er qua vulling in kunt stoppen. Gemarineerde courgette (met bijv. chimichurri) of gegrilde tomaten vind ik persoonlijk heerlijk...
Eindelijk mijn nieuwe hangrek voor de WSM in gebruik genomen voor een kleine sessie kipfilet roken. Volgende week een grote batch voor vrienden en familie maken.
Het eindresultaat, lang niet verkeerd. Het dunne stuk gebruikt voor burnt ends. Best smaakvol, soms iets te droog. Het dikkere stuk in plakjes gesneden en dat smaakte heel aardig. Het ging er bij de gasten in ieder geval goed in!
Haha! Dat opeten gaat zeker lukken, maar vind 750 gram niet heel gangbaar voor brisket. Vandaar dat ik mij verwonderde over die porties.
Bark viel inderdaad niets tegen, ben heel benieuwd.
Sinds een lokale boer hier in de buurt begonnen is met het verkopen van zelf opgefokt grasgevoerd Black Angus-vlees, was ik benieuwd naar zijn spul. Zeker omdat hij ook brisket in het assortiment had. Wat mij verbaasde was dat de brisket alleen in delen van ongeveer 750 gram geleverd wordt. Uit...
Ik gebruik de WSM vooral voor het roken van kipfilet (15/20 stuks per keer). Een fatsoenlijk hangrek is voor de 47 echter niet te krijgen, dus was altijd aan het prutsen om de haken in het grillrooster te hangen. Dat moet nu verleden tijd zijn, want voor de 57 is dat hangrek wel te krijgen...
Mijn WSM 47 centimeter voldeed best goed, maar een Marktplaats-gelukje moet je nooit laten staan. Daarom gisteren een WSM 57 centimeter gekocht van iemand die vanwege zijn cateringwerkzaamheden en een contract met een 'groen' BBQ-merk niet meer mocht werken met Weber-materiaal. Slechts een paar...
Dank allen! in dit geval een keer geprobeerd met butcher paper, maar inderdaad geen must voor de toekomst. Ging meer vocht verloren dan normaal gesproken het geval is met alufolie, denk ik.
Dit weekend een feestje van familie en dus voor mij alle reden om weer eens pulled pork te maken, voor het eerst krijg ik nu kans die op dit forum te plaatsen. Bij Beef en Steak een Livar Boston Butt van ruim 6 kilogram besteld, gisteren volgens het wedstrijdrecept van Noskos geïnjecteerd en...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.