BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Marieken

  1. Marieken

    Buikspek vraag..

    Dat is ook mijn truuk voor crackling, goed drogen in de koelkast onafgedekt een nachtje ofzo, terwijl het is ingewreven met baking soda en zout. En dan zou ik de zwoerd kant omhoog houden bij de bereiding, en dan als je vlees bijna goed is, lekker heet stoken! En dan luisteren naar dat heerlijke...
  2. Marieken

    Buikspek vraag..

    Bij 90 graden ga je meer richting de textuur van pulled pork, afhankelijk van hoe langzaam je het gaart met nog veel vet of inderdaad meer uitgesmolten. Heel lekker op de zuurkool stamppot maar minder geschikt om er een soort bacon van te snijden, als dat je idee was? Ik doe het zelf soms 24h...
  3. Marieken

    Inlezen Brood Bakken op mijn BGE

    Ja het kan even duren dat opstarten, zeker als je desemstarter wat kouder staat? Soms helpt het om twee keer per dag te voeren ipv 1 keer, en ik merk dat het voeren met roggemeel ipv tarwebloem soms ook een boost geeft... Uiteindelijk komt het sowieso goed, kwestie van volhouden! En als je...
  4. Marieken

    Inlezen Brood Bakken op mijn BGE

    ja, nu heb je wel je eigen ' unieke'  desem  ;) ik heb het allebei wel eens gedaan, starten met een desem of zelf maken, maar ik moet bekennen dat ik na verloop van tijd weinig verschil merkte... volgens mij is het vooral hoe je hem bewaart en blijft onderhouden wat het verschil maakt (dus is...
  5. Marieken

    Inlezen Brood Bakken op mijn BGE

    Ja, dat is geduld hebben. Ik had je zo een stukje van mijn desem starter gegeven maar ik zit niet bepaald bij je in de buurt!  ;) De methode met de hete do gebruik ik trouwens ook (ik heb alleen geen do maar een dru schaal met deksel) en dat vind ik inderdaad ook  een fijne manier om brood te...
  6. Marieken

    Inlezen Brood Bakken op mijn BGE

    Hi Lin, ik bak al een tijdje met desem en ik vind de recepten en technieken van de weekend bakery heel goed bevallen. Als je eenmaal wat handiger bent kan je zelf de recepten natuurlijk omschrijven naar formules en de hydratatie bepalen, maar ik merk dat ik gewoon te weinig bak om er zo... eh...
  7. Marieken

    BBQ and Beer Foodporn Factory Fest 2.0!

    oh super, gewoon zuurrodekool maken dus en aanlengen met coleslaw!  :D ik maak nu ook wel zuurkool, dat wil zeggen ik maak kimchi en zuurvenkel... kool? (uh, hoe noem je dat?). ik heb nog wel een bakje venkel-zuurkool (zonder kool) liggen dat lijkt me eigenlijk ook wel een goede bij...
  8. Marieken

    BBQ and Beer Foodporn Factory Fest 2.0!

    nou snap ik dat ik waarschijnlijk voor veel mensen vraag naar het MINST stoere onderdeel, maar ik ben benieuwd naar het recept van de gefermenteerde rode kool salade? hij ziet er namelijk nog heel fris en crispy uit, dagje gefermenteerd? is er een handleiding beschikbaar?  :)
  9. Marieken

    Wilde Ganzenborst

    ik weet het niet, ik heb ze ook wel eens op 55-60 graden en dat was prima. maar inderdaad hou ik nu eerder 55 graden als eindtemp aan (dus iets eerder er af). bij 60 graden is je vlees nog medium, niet well done, toch?
  10. Marieken

    Wilde Ganzenborst

    Vies???  :-/ Wat jammer! Wat was er niet lekker aan dan, tranig van smaak?
  11. Marieken

    Wilde Ganzenborst

    kijk hier eens voor inspiratie: https://www.clm.nl/uploads/pdf/656-Ganzenbord_recepten_voor_wilde_gans-web.pdf http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=7746.msg142274#msg142274 http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=646.msg7074#msg7074...
  12. Marieken

    boeuf ? la bourguignonne uit de DO

    nee nee nee! het is nog zomer! ik protesteer!  :P ziet er heeeeel goed uit, en het regent, en ik heb het koud dus ik heb het suddervlees hier ook maar uit de vriezer gehaald. gaar je het met de deksel erop of ook een tijdje zonder, dus eigenlijk vraag ik me af proef je iets van de...
  13. Marieken

    Receptiehapjes naast moink-balls

    misschien woensdag wat zaken roken op de bbq (pulled pork, spareribs, short ribs etc) en dan vrijdag overdag in de oven op lage temperatuur afgaren/opwarmen? dan kan je het toch warm meenemen en warm serveren. mijn oven kan ik programmeren dat is helemaal makkelijk, dus ik zet er stoof in en dan...
  14. Marieken

    heerlijke kip sate's

    ik doe zelf geen olie in de marinade, ik zou zeggen zo min mogelijk.  ;) verder heb ik het natuurlijk niet gegeten dus ik weet niet hoe zoet het was (ketjap manis) en hoe pittig (sambal, bovendien zijn er nogal veel soorten sambal!) en hoe heftig de knoflook smaak was. je verhoudingen zijn nu...
Terug
Bovenaan Onderaan