Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ja die smokeware kan ik niet aanzien. Ik zal bij de bbq zaak maar eens gaan nameten. Tot dan werkt de Margriet schijf prima als je beetje oppast met open en dicht doen
Wij eten hier thuis door de week maaltijden van een doos leverancier. Meestal blijven er zakjes kruiden over en maak ik rubjes mee. Paprika, iets van suiker en wat zout, gember zit er meestal wel in. Vaak heb ik ook een wat Memphis dust liggen uit meathead boek. Veel zelfde basis ingredienten...
Ribben op de ketel, maar dan iets getweaked aan de setup, nu halve platesetter erin, driptay met water onder het rooster. Goede temp beheersing maar wel meer kolen nodig gehad. Resultaat was erg lekker, deze keer de Iberico van Beef exclusief.
Echt heerlijke ribben en het vet rendeerde er mooi...
Ja kan dat andere bbqs ander zijn. Logisch, smoking dad legt de blokken eerst en claimt schonere rook te hebben. Ik ga dat komende keer eens testen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dit was trouwens net voor ik em aanstak. De blokken hout vrij hoog in de mand. Denk dat ik door de dubbele indirecte methode meer brandstof nodig heb. ( zozo is de ketel niet zuinig natuurlijk) en zo snel door die toplaag met hout was
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gisteren schoonmoeder naar de slager gestuurd voor wat spareribs. Kwam terug met een zak ribben van totaal 2 kilo. Nice!
Rond 1 uur de Kettle Joe low en slow gezet. Dubbel indirect - Big joe stenen erin en heel stabiel rond de 110-115 doorgetuft. Wel weinig rook na het eerste uur en bijvullen...
Ik had nog een profiel liggen die ik op maat heb geslepen. Twee gaten erin voor de pinnen van de kolenmand en ik kon gaan.
Echter de platen zijn zo groot dat je ze moeilijk kan leggen en corrigeren met handschoenen aan. Resultaat is echt goede controle van de temperatuur, voldoende rook...
95 procent is opgelost er is een klein walmpje te zien op 1 locatie maar je zit een beetje met het volgende. Het schanier is ontworpen met 2 standen met een vaste hoogte maat. Als je dikke zachtere pakkingen gaat proberen dan kom je hoger uit en ga je knijpen met je schanier. Maw je keept dan...
Goede deflector platen zijn besteld, net als een aspook en een gratelifter. Zaken die toch wel erg essentieel zijn. De pakking is binnen uit china via amazon en morgen een test doen of de lekkages weg zijn
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb een 57 mastertouch die in de weg staat bij het weghalen van mn bbq meubel. Omdat er steeds meer fietsen bijkomen van kids heb ik de keuze gemaakt voor een verrijdbare KJ. Pm mij even als je voor heel weinig wilt instappen in de weber 57.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
verigens erg blij met deze input want een grilverhoger kopen voor een Big Joe is gewoon 100 euro extra op de deflectors. Dan heb je bijna weer een halve Keetle Joe gekocht! Helaas zie ik nu geen andere optie dan de deflectorplates te kopen om een beetje temperatuur controle te krijgen.
Als de lat in de lengte richting ligt onder het platte/rechte gedeelte van de platestetter dan snap ik em. Ik ben niet onhandig en heb toegang tot materiaal. Ik ga rommelen. Dank!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.