Beef en Steak

Recente inhoud door Jim

  1. Jim

    Voorstellen :)

    Hij staat geweldig in de tuin! Veel bbq plezier gewenst 😁
  2. Jim

    Temperatuur setup en deksel sluiten

    Top hier kan ik wel wat mee. Ik ga de volgende keer proberen het vlees er gewoon op te leggen en dan naar de gewenste temperatuur te komen i.p.v. eerst de ketel zonder vlees op temperatuur te laten komen. De onderste trek even dichtzetten doe je dus als je bent doorgeschoten (veel te hoog) bent...
  3. Jim

    Temperatuur setup en deksel sluiten

    Ja inderdaad over indirecte bereiding. Ik merk dat als ik de bbq deksel erop doe en dan naar de gewenste temperatuur ga, en dan pas het vlees erop doe, dat het weer moeite kost om naar de gewenste temperatuur te komen. Ik zie op youtube wel veel dat bbq’ers de weber eerst op temeparatuur laten...
  4. Jim

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    Die foto was inderdaad warmer, maar die foto is genomen op het moment dat ik de kip er net op had gelegd
  5. Jim

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    Dit was ook de ontmaagding haha
  6. Jim

    Temperatuur setup en deksel sluiten

    Ik worstel nog een beetje met wanneer ik het vlees erop gooi en de deksel dicht doe. Is het verstandiger om eerst de briketten in de weber te doen, de deksel te sluiten en op temperatuur te laten komen en dan het vlees erop te leggen? Ik merk dan dat bij het openen van de deksel weer veel...
  7. Jim

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    Nadat ik de 2e keer de deksel eraf had ging de temperatuur niet meer echt omhoog. Hij ging nog richting de 160 en toen heel langzaam omlaag. Misschien had ik te weinig briketten?
  8. Jim

    Eerste keer op de weber: Drumsticks.

    Ik heb deze drumsticks gemaakt afgelopen weekend op de slow n sear. In totaal 45 minuten erop gelegen. Nadat ik de kip erop had gelegd ging de temperatuur beheersen prima. Na het openen van de deksen voor de bbq saus aflakken kreeg ik bijna niet meer de 180 graden. Ze waren wel hartstikke...
  9. Jim

    Eerste keer op de weber

    Beste bbq'ers, Vrijdag wil ik voor het eerst gaan grillen op mijn weber. Wat raden jullie aan om voor de eerste keer te grillen? Ik zat zelf aan iets makkelijks te denken zoals kip, ook omdat ik nog onder de knie moet krijgen hoe je de temperatuur e.d. regelt.
  10. Jim

    Eerste gerechtje op de Weber Master Touch GBS Premium

    Ik wil binnenkort ook zoiets maken als eerste gerecht op mijn weber. Heb je alles gewoon in een gietijzeren pan gedaan?
  11. Jim

    Grill guru

    Bedankt Rob, daar kan ik wat mee.
  12. Jim

    Grill guru

    Beste bbq’ers, Hoe denken jullie over de grill guru? Ik ben een beginnende bbq’er en twijfel tussen de weber en de grill guru. Wat raden jullie aan?
  13. Jim

    Weber vs huismerk kamado

    Beste bbq’ers, Als je onder de €1000 euro een goede bbq wil aanschaffen, kun je dan beter voor een weber of voor een huismerk kamado van bijvoorbeeld de intratuin of Bauhaus gaan? Misschien goed om te vertellen dat ik een beginnende bbq’er ben.
  14. Jim

    Gietijzeren pan op de BBQ

    Je kunt een gietijzeren weber pan kopen die perfect in het GBS rooster van Weber past. Mijn vraag is, kan je elke gietijzeren pan gewoon in de weber zetten? Want ik heb namelijk nog een gietijzeren pannetje en zou het zonde vinden om er apart één voor aan te schaffen.
  15. Jim

    Nieuwe BBQ'er!

    Hallo mede BBQ'ers, Ik ben nieuw op dit forum. Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Jim, ben 31 en woonachtig in Hengelo Overijssel. Afgelopen 2 jaar heb ik nog op een BBQ van een paar tientjes lopen prutsen, maar nu wordt het toch wel tijd voor een fatsoenlijke BBQ. Ik wil binnenkort de...
Terug
Bovenaan Onderaan