Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Top hier kan ik wel wat mee. Ik ga de volgende keer proberen het vlees er gewoon op te leggen en dan naar de gewenste temperatuur te komen i.p.v. eerst de ketel zonder vlees op temperatuur te laten komen.
De onderste trek even dichtzetten doe je dus als je bent doorgeschoten (veel te hoog) bent...
Ja inderdaad over indirecte bereiding. Ik merk dat als ik de bbq deksel erop doe en dan naar de gewenste temperatuur ga, en dan pas het vlees erop doe, dat het weer moeite kost om naar de gewenste temperatuur te komen. Ik zie op youtube wel veel dat bbq’ers de weber eerst op temeparatuur laten...
Ik worstel nog een beetje met wanneer ik het vlees erop gooi en de deksel dicht doe.
Is het verstandiger om eerst de briketten in de weber te doen, de deksel te sluiten en op temperatuur te laten komen en dan het vlees erop te leggen? Ik merk dan dat bij het openen van de deksel weer veel...
Nadat ik de 2e keer de deksel eraf had ging de temperatuur niet meer echt omhoog. Hij ging nog richting de 160 en toen heel langzaam omlaag. Misschien had ik te weinig briketten?
Ik heb deze drumsticks gemaakt afgelopen weekend op de slow n sear.
In totaal 45 minuten erop gelegen. Nadat ik de kip erop had gelegd ging de temperatuur beheersen prima. Na het openen van de deksen voor de bbq saus aflakken kreeg ik bijna niet meer de 180 graden.
Ze waren wel hartstikke...
Beste bbq'ers,
Vrijdag wil ik voor het eerst gaan grillen op mijn weber.
Wat raden jullie aan om voor de eerste keer te grillen?
Ik zat zelf aan iets makkelijks te denken zoals kip, ook omdat ik nog onder de knie moet krijgen hoe je de temperatuur e.d. regelt.
Beste bbq’ers,
Als je onder de €1000 euro een goede bbq wil aanschaffen, kun je dan beter voor een weber of voor een huismerk kamado van bijvoorbeeld de intratuin of Bauhaus gaan?
Misschien goed om te vertellen dat ik een beginnende bbq’er ben.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.