Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Thanks Paulus, een skillet of Dutch oven heb ik nog niet.. heb ze toch maar weer teruggegooid in de vriezer voor een later moment.. Maar eens kijken bij de slager of ze nog lekkere varkensribbetjes hebben liggen
Hoi allemaal!
Een roep om hulp [emoji85]!
Gisteravond een kilootje boneless beef ribs (vanuit Aalvink) uit de vriezer gehaald om morgen langzaam op de BBQ te garen.
Ik was in de veronderstelling dat het een stuk vlees was dat enkel ontbeend was. Bij het uit de verpakking halen kom ik erachter...
Ik heb hem in 1x gedaan. Heb er in totaal 14 zakjes van 150gr aan over gehouden.
Denk wel dat ik volgende keer weer procureur neem. Is toch een iets vetter stuk volgens mij.
Een uurtje later (rond 14.40) dekseltje open en tadaaa! Misschien net iets te ver, maar ik ben al lang blij dat de run weer opgepakt kon worden. In een ovenschaal, boter, basterdsuiker en honing erbij, afdekken met alufolie en wachten tot 16.30 voor de laatste bewerking!
Daarna staat er nog...
Precies, dat maakt het lastig te beoordelen. Ze hebben nu een uur op de Q gelegen met een temp tussen de 85-95 en een uur op 120-130. Nog een uurtje zo laten liggen en dan in de bak met boter, suiker en honing?
Enig idee wat de temperatuur van de blokjes moet zijn? Kan dat moeilijk terugvinden, alleen tijdsaanduiding. Maar daar heb ik nu ivm de onderbroken run niet heel veel houvast aan.
Net een probe in een blokje gestoken en de temp lijkt op 102 te staan..
Meh.. duurt te lang, gaat te langzaam. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan. Maar ik heb het rooster eraf gehaald en nu een paar extra kooltjes op de snake gelegd en weer wat in de starter. Hopen op een beter vervolg!
Na het openen van de ketel en het erop leggen van het spek, kr?ipt de temp omhoog als een slak. Nu al 15 minuten en zit pas op 85?. Hoop dat ie de 120-130 haalt met deze snake.
Tips??
Ja, die smokerbox gebruik ik niet goed zo denk ik. Moet direct op de kolen. Maar dat gaat lastig met zo'n snake. Dus maar wat snippers op de kolen en een alufolie pakketje gemaakt.
Spek erop en we're off!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.