Beef en Steak

Recente inhoud door Hakar

  1. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Is een optie, maar zoals gezegd wanneer meer tijd (en geld). Momenteel weer in voorbereiding voor 5 weken buitenland. En ik blijf met de opgedane ervaring een beetje huiverig voor weer een kunststof behuizing.
  2. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Dank, we zijn er ook superblij mee. Is ruim en is eigenlijk multifunctioneel. In de warmere periodes schuifdeuren open en dan is het er best vertoeven. Idee achter je reactie snapte ik, maar de ervaring die ik had deed zich vorige zomer voor. Nu op dit moment nog steeds in afwachting van de...
  3. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    En om een idee te geven van de overkapping wat inmiddels meer een veranda is geworden. Rechts achter in de hoek de plek waar de afvoerbuis door de golfplaten ging.
  4. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Hier dus geen plat dak maar een schuin oplopend dak van lichtdoorlatende golfplaten. Aangezien rook en warmte omhoogtrekt zo hoog mogelijk een doorvoer geplaatst door de golfplaten. Vanwege aan de buitenzijde boven grond van buren en of gemeente geen mogelijkheid om ventilatiebuizen daar te...
  5. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    De temp van de rook zal mogelijk meevallen, wanneer de afzuiger draait wordt de rook met lucht vermengd. Bij mij trad er vervorming van de rotorbladen op nadat de temperatuur in de overkapping boven de 35 kwam met als hoogtepunt 42 graden. Op moment van aankoop van de Ruck werd gesteld dat deze...
  6. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Mooi gemaakt. Scheelt toch dat je een plat dak hebt. Hoe lang heb je deze opstelling al hangen? Bij mij gaf de Ruck ventilator het tot 2 keer toe op nadat er onder het dak een temperatuur was opgetreden boven de veertig graden door de zon. Er werd toen niets met de BBQ of rookoven gedaan. Hou...
  7. H

    Zalm koud roken

    Goed om te lezen. Voorheen maakte ik het zelf en dan vaak veel fijner. Bij gebrek aan bomen en het (voorlopig) niet meer mogen werken met kettingzaag en schaafmachines moet ik op zoek naar een goede leverancier. Heb jij dit gekocht, en zo ja mag ik vragen waar?
  8. H

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    Bij mij zaten de beide motoren ook onder het dak, voor het testen en bevestigen had ik onder het doorzichtige polyester golfplaten dak nog een plaat gemonteerd. Tijdens de warme periode vorig jaar met lokaal 35+ buitentemperatuur is het schijnbaar toch te warm geworden onder de overkapping...
  9. H

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    @Frankysfood waar heb jij de afzuigmotor geplaatst, onder het plafond in de buis of boven het dak in de buis? Bij mij werd de Etamaster in de buis onderdak te warm. Heb er 2 gehad die door de warmte inwendig vervormden en daardoor een hoop ratelend / schurend geluid produceerden.
  10. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Dat ziet er strak uit, mooie korte kanalen met afsluiters. Voordeel van plat dak voor mij zichtbaar. Ben zelf nog steeds aan het experimenteren hoe wat en waar op lichtdoorlatend schuin dak.
  11. H

    Koud gerookte zalm

    Appel, nooit aan gedacht om het daar mee te doen. Mijn laatste probeersel was met een mix van eik en beuk zeer fijne mot en duurde ongeveer 8 uur. Vond toen de smaak te stevig.
  12. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Afgelopen driekwart jaar hier ook mee bezig geweest, en evenals @Frans Jansen gebruik gemaakt van de Ruck afzuigmotor. Specifiek Deze buisventilator Volgens specificaties zou deze bestand zijn tegen temperaturen van 60 °C Bij mij hoopt de rook zich op in het hoogste punt van de overkapping, en...
  13. H

    Zalm koud roken

    Zaagsel / mot in de CSG lijkt me vrij grof, maar ging dus goed begrijp ik.
  14. H

    Koud gerookte zalm

    Ziet er verrukkelijk uit. Met welke mot en hoe lang heb je koud gerookt
  15. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Dank voor je antwoord en uitleg. Ik weet nu aan de hand van wat je aangeeft ik in ieder geval voor meer capaciteit moet gaan. Wordt soms wel heel erg rokerig met een door mezelf samengestelde WSM, een 57WMT een rookkast en een rookkast voor vis en worst. Tja moet af en toe kiezen of delen, of...
Terug
Bovenaan Onderaan