BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Hakar

  1. H

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    Bij mij zaten de beide motoren ook onder het dak, voor het testen en bevestigen had ik onder het doorzichtige polyester golfplaten dak nog een plaat gemonteerd. Tijdens de warme periode vorig jaar met lokaal 35+ buitentemperatuur is het schijnbaar toch te warm geworden onder de overkapping...
  2. H

    Onder een dichte overkapping met afzuiging

    @Frankysfood waar heb jij de afzuigmotor geplaatst, onder het plafond in de buis of boven het dak in de buis? Bij mij werd de Etamaster in de buis onderdak te warm. Heb er 2 gehad die door de warmte inwendig vervormden en daardoor een hoop ratelend / schurend geluid produceerden.
  3. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Dat ziet er strak uit, mooie korte kanalen met afsluiters. Voordeel van plat dak voor mij zichtbaar. Ben zelf nog steeds aan het experimenteren hoe wat en waar op lichtdoorlatend schuin dak.
  4. H

    Koud gerookte zalm

    Appel, nooit aan gedacht om het daar mee te doen. Mijn laatste probeersel was met een mix van eik en beuk zeer fijne mot en duurde ongeveer 8 uur. Vond toen de smaak te stevig.
  5. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Afgelopen driekwart jaar hier ook mee bezig geweest, en evenals @Frans Jansen gebruik gemaakt van de Ruck afzuigmotor. Specifiek Deze buisventilator Volgens specificaties zou deze bestand zijn tegen temperaturen van 60 °C Bij mij hoopt de rook zich op in het hoogste punt van de overkapping, en...
  6. H

    Zalm koud roken

    Zaagsel / mot in de CSG lijkt me vrij grof, maar ging dus goed begrijp ik.
  7. H

    Koud gerookte zalm

    Ziet er verrukkelijk uit. Met welke mot en hoe lang heb je koud gerookt
  8. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    Dank voor je antwoord en uitleg. Ik weet nu aan de hand van wat je aangeeft ik in ieder geval voor meer capaciteit moet gaan. Wordt soms wel heel erg rokerig met een door mezelf samengestelde WSM, een 57WMT een rookkast en een rookkast voor vis en worst. Tja moet af en toe kiezen of delen, of...
  9. H

    Kamados onder overkapping afzuiging

    @Frans Jansen Ik ben zeer benieuwd of je tevreden bent met de manier van afzuiging die je hier hebt gepost. Je hebt daar spirobuis gebruikt 100 mm en ik ga er een beetje vanuit dat je daar een Ruck 100 mm buisventilator in hebt gezet. Mag ik vragen welk een vermogen die Ruck heeft, en welk type...
  10. H

    Houtskool op de Weber?

    Over en met de oude Ecobrasa was en ging ik laaiend, maar nu kan ik er maar niks mee beginnen. Mocht je toevallig een nieuwe doos aanspreken, en dezelfde ervaring meemaken zoals ik het nu ervaar verneem ik dat graag.
  11. H

    Houtskool op de Weber?

    Ondanks dat dit een al wat oudere draad is, even een vraag aan Frits. Gebruik je dit nog steeds of ben je inmiddels geswitcht. Zelf was ik altijd een fan van de Eco, maar na mijn laatste aankoop van 60 kg in juni 2022 tegen een prijs van 48% hoger dan in 2020 heb ik er niet lekker meer mee...
  12. H

    Mooie test, de houtskoolring van Weber andersom gebruikt voor pizza's.

    Draadje is al wat ouder, maar kwam het bij toeval tegen. Nou ja toeval. Ik speelde al een poosje met het idee om eens een vuurplaats in het midden te maken zonder de bekende mandjes, maar wel met iets wat de kolen op hun plek houdt. Toevallig kreeg ik vandaag een blik van roestvrij staal in...
  13. H

    Go anywhere, welk bouwjaar.

    Ik denken dat ik virtueel goed ingeburgerd ben, blijkt er nog wel wat te zijn wat bijgeschaafd kan worden. Maar neem me niet kwalijk, ik stook nog (opnieuw) op kolen  :D Mooie link, neem ik graag mee.
  14. H

    Go anywhere, welk bouwjaar.

Terug
Bovenaan Onderaan