Beef en Steak

Recente inhoud door FJP84

  1. F

    Ezeltje van het spit

    Op advies de SPG rub gebruikt. Zeer geslaagd! Krap uurtje op de Q, bij kern van 54c eraf gehaald. Gaan we vaker doen zo. Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  2. F

    Kalfsmuis: welke andere saus naast vitello tonnato?

    Ik overweeg ipv beef Wellington nu om er een tonijnsaus bij te doen en kappertjes zodat er vitello tonnato op het bord kan. Wat is nog meer een lekkere saus passend bij kerst voor de kalfsmuis. Ik zag een truffelroomsaus. Maar is een zelf gemaakte champignon roomsaus of pepersaus ook een optie...
  3. F

    Ezeltje van het spit. Welke rub?

    Tnx. SPG it is. Laagje mosterd is niet nodig neem ik aan? Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  4. F

    Ezeltje van het spit. Welke rub?

    Morgen gaat er een kilo "ezeltje" op het spit. Welke rub is aan te rade? Ik heb een basisrub met paprikapoeder of SPG. Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  5. F

    Kalfsmuis: welke andere saus naast vitello tonnato?

    Voor kerst dacht ik eraan een keer beef Wellington te maken. Kan ik daarvoor ook kalfsmuis gebruiken of beter rosbief? Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  6. F

    Ezeltje (tri-tip) aan het spit

    Ik heb sinds kort een spit (kippetje is al gelukt) en nog een goede kilo Tri-tip in de vriezer. Ik ben opzoek naar wat tips voor het grillen van de tri-tip met het spit. Ik heb een kamado compact en ik kan de kolen aan 1 kant schuiven en daarnaast een lekbakje (zoals ik bij de kip heb gedaan)...
  7. F

    Spitkip

    Afgelopen weekend het spit uitgeprobeerd. Leuk om te doen en resultaat was prima. Volgende keer mag het kipje er wat eerder vanaf. Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  8. F

    Nieuw spul voor de Inferno Compact

    Iemand tips voor het inbranden van de skillet. Ik dacht insmeren met wat neutral olie en dan op de Q of in de oven. Maar op welke temperatuur en hoe lang? Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  9. F

    Nieuw spul voor de Inferno Compact

    Deze week wat bonnen voor een BBQ webshop verzilverd. Skillet (diameter 20cm) wat de bovenkant bleek te zijn. Kleiner dan verwacht maar advies van de webshop om niet groter gaan klopte denk ik wel. Bodem is 15cm dus nog steeds leuk om een steak de grillen, loaded nacho's of smores te maken. En...
  10. F

    Vraag over voorbereidingen koud gerookte zalm

    Ik weet dat het niet echt meer het seizoen is voor koud gerookte zalm en ik ben van plan dit in de herfst/winter eens te gaan proberen. Maar wat mij afvroeg is of de koelkast tijdens het pekelen en drogen niet ontzettend naar zalm gaat ruiken. Ik heb een koelkast voor drinken in de schuur...
  11. F

    Iers Angus Picanha

    Laatst dit mooie stukje vlees cadeau gekregen, dus die moet maar eens op de Q. Vetlaag avond van te voren ingezout en vlees in een basis rub rub gezet. Reverse sear! Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  12. F

    Ezeltje en beenham

    Week terug bbq gehouden. Shotgunshells, beenham en een mooi stuk tri-tip (maminha) op de compact kamado. Perfect gelukt! Verstuurd vanaf mijn motorola edge 50 pro met Tapatalk
  13. F

    Cranberry compote corrigeren

    Hoi allemaal, Eerder heb ik een bavette rollade gemaakt gevuld met cranberry compote. In de compote bleek ik teveel sinaasappelsap/geraspte schil gebruikt. Dus die smaak was nogal overheersend. Ik maak met kerst o.a. beenham en ik wil de cranberry compote als warme saus erbij doen, maar met...
  14. F

    Bavett(experiment)

    Vandaag idee voor kerst uitgeprobeerd. Een bavettexperiment. Bavetterollade gevuld met een laagje home made cranberry compote, grof gehakte pistachenootjes en rucola. Lekker, maar helaas toch net niet. Het recept van de cranberry compote gaf aan om het sap van 1 sinaasappel te gebruiken. De...
  15. F

    Welke Ribs en een keer niet 3-2-1?

    Ik zag een een apart recept langskomen. Spareribs met aardbei en Bastogne. Leuk om een keer te proberen. Normaal heb ik gewoon "normale" spareribs, maar zag ook Livar en Iberico langs komen. Ik lees dat Iberico minder bevleesd zijn en een stuk vetter zijn, wat zou jullie voorkeur hebben? Tot...
Terug
Bovenaan Onderaan