BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Elhuub

  1. E

    Kolenmand / charcoalbasket een must?

    Onderin ligt een stalen gebogen plaatje waarbinnen de asla glijdt. Dat glijden ging perfect toen de gietijzeren schijf er nog tussen lag, maar sinds die weg is (voor effect mand) valt het gruis er allemaal tussen. Misschien ligt het aan mij hoor.
  2. E

    Kolenmand / charcoalbasket een must?

    Die heb ik er ook niet meer in liggen...
  3. E

    Kolenmand / charcoalbasket een must?

    Is een kolenmand nou echt een groot voordeel, of is het vooral een gimmick? Wat vinden jullie? Ik had een Joe zonder, even met de aspook roeren over de bodem en daarna brandde hij ook prima. Ik merk met de basket dat er veel gruis en grotere stukken tussen de asla en het stalen plaatje gaan...
  4. E

    pulled pork volgens noskos wedstijd recept

    Top! Goed recept ook, en goed om je kamado mee in te wijden.
  5. E

    Fijne rib (hoe en wat)

    Ik pas bij Steven Raichlen in Rook dat fijne rib een van de lekkerste stukken vlees is. Mijn slager bestelde een black Angus hals en sneed het einde ervan af. Ongeveer een kilo kreeg ik. Dat moest ik hebben volgens hem. De botjes bij Raichlen waren Amerikaanse manier van uitbenen, maar het...
  6. E

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Als ik hem boven helemaal dicht zet (ik heb margriet) dan krijg ik hem gewoon niet beneden de 120 met de fanschuif helemaal open. Fireboard gaf me dat ook aan dat ik daar de schuif voor moest gebruiken. Ik zal er van het weekend nog eens induiken waar de zuurstof nog meer vandaan kan komen...
  7. E

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Eens. Maar dat is ook een beetje het gadgetgehalte. Bovendien zie je op de nest hub ook alle grafieken etc. Nog wel een tip voor de nieuwelingen. Zet de schuif in de fan bijna helemaal dicht. Als je hem open laat staan dan krijg je de temperatuur vrijwel niet beneden de 120.
  8. E

    Fireboard 2 Drive + Blower gebruikerservaring / praktijktest

    Ik heb hem een weekje in huis, en het werkt perfect. Wel probeer ik hem ook te koppelen aan met Google Nest Hub, maar dat werkt niet. Fireboard geeft aan dat ze geen problemen hebben met de Google assistent. Heeft iemand hem wel werkend met de assistent?
  9. E

    Bonfire pro white Quebracho ervaring?

    Ik zag bij de Sligro de Bonfire pro white Quebracho en de Bonfire Black Wattle. Beiden rond de 9 euro ex voor 10 kilo. Heeft iemand daar ervaring mee?
  10. E

    Wie doe ik een plezier met een onderstel voor/van Kamado Joe 1/2

    Wegens een -overigens heel snel en netjes afgehandelde garantie door KJ- zit ik nu met een onderstel van 3 maanden oud, met minimale roestplekjes op een las. Ik had alleen gemaild of dat correct was, maar ze vervingen hem meteen. Iemand interesse? Bij voorkeur iemand die hem wil afhalen in...
  11. E

    Wat is wijsheid om.mee te beginnen

    Als de Chinese import weer op gang is komen er van weer KJ1 kamados naar boven. Die stonden laatst nieuw voor 849 op marktplaats. Nooit vind je een betere deal voor een kamado. En dat biedt 100 keer meer gemak dan een Weber.
  12. E

    Thermometer op afstand

    Ik Zoek er een die de temperatuur in de dome meet. Dus de temperatuur die ik normaal aflees aan de buitenzijde op de normale thermometer.
  13. E

    Thermometer op afstand

    Bestaat er iets waarmee ik op afstand de thermometer op mijn Joe kan aflezen. Dus niet in het vlees, maar de temperatuur in de Kamado zoals die aan de buitenzijde af te lezen is.
  14. E

    Drippan nodig of niet?

    Even een vraagje. Gebruiken jullie een drippan? Ik gebruikte in mijn oude weber altijd bakje. In de KJ zitten halve keramische schijven. Daar brandt alles op en in vast. Veel rook en misschien ook wel ongezonde rook. Geen idee. Ik zie dat de Bastard halve drippannen heeft. Wat doen jullie...
Bovenaan Onderaan