Beef en Steak

Recente inhoud door dennisb

  1. dennisb

    Thermometer

    Met de meater+ samen met een oude telefoon op wifi kan je op een ander device de meaterapp openen en uitlezen
  2. dennisb

    Bavette

    IT'er van beroep [emoji1787] bekende formule namelijk
  3. dennisb

    Does size matter?

    Wij zijn met zn 4en thuis, gebruik een monolith lechef. Zoals ewald zegt, koop een zo groot mogelijke bbq van je budget. Zodra een pan op je Q gaat heb je snel ruimte nodig. Maar met een ruimere bbq een klein stukje vlees bereiden ziet er alleen sneu uit op de foto [emoji1787] Op de foto 2...
  4. dennisb

    Paling roken

    Als eerst de pekel uitspoelen, dan de paling laten drogen in de rookkast. Moet als krant gaan voelen. Dat mag al met een vuurtje (eikenhout is gelijk lekker) maar wel de kast open. Daarna garen, dat is de kast niet hoger dan 80 graden, anders lekken de eiwitten. Als de buikjes mooi open staan...
  5. dennisb

    Welke looflighter?

    Jammergenoeg verkopen ze die niet meer. De mijne is stuk gegaan en heb ik met een vervangende diode/gelijkrichter kunnen repareren. Heb nu een voorraad van die dingen, dus hoop ik nog lang plezier te hebben van deze.
  6. dennisb

    Eerste pizza op Kamado

    Mijn ervaring is dat het garen van rauwe champignons beter gaat als je ze door de olie haalt, hierna pas op de pizza beleggen.
  7. dennisb

    Temperatuur setup en deksel sluiten

    De americanen zeggen dan ook 'if you're looking, you ain't cooking' een deksel openen met een ketelbbq verlies je veel warmte en zal het tijd kosten voordat dit weer op orde is. Dus niet teveel kijken, liever vertrouwen op kerntemperatuurmeter, soms gluur ik wel door de luchtinlaat boven met een...
  8. dennisb

    Shotgun shells met jalapeno en cheddar

    Ik heb ze een keer gemaakt met bolletje mozzerella in het midden en beide zijden met gehakt. Omwikkeld met spek en op het eind deels met en deels zonder aangepaste passata ingesmeerd, maar beide waren goed gaar geworden. Leuk om te maken
  9. dennisb

    Bastard pizzasteen: Suboptimale werking

    Ik zet de platesetter op een extra rooster van mn oude weber. De pizzasteen op de hoogste stand en de platesetter daar onder. Zo kan de warmte makkelijk langs de stenen en heb je geen verbrande bodem. Voor het deeg wat ik maak is 300'C genoeg om alles mooi gaar te krijgen. Pizza ligt er dan...
  10. dennisb

    Ovenschaaltje Jumbo

    Thanks voor de tip, leuk schaaltje!
  11. dennisb

    Keuze vacumeermachine

    Die vevor is wel een leuke opstap voor de solis/princess/rebrand. Ik heb de rebrand van de solis en nog steeds heel tevreden met het gebruik. Simpel ding, goedkoop, nog altijd niet stuk na jaren gebruik. Als ik veel te vacumeren hebt dan is het handig dat je zakken hebt die een beetje de...
  12. dennisb

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Die bloempot is de schep voor je kolen. Zeker geen maatschep want die krijg je ook bij een weber 57cm. Geniet van je wga
  13. dennisb

    Vlees webshop

    Aalvink is een gewone slager die ook stukken bbq vlees verkoopt, maar geen zuid amerikaans import volgens mij. Aantal keren vlees besteld, was gewoon goed zoals je mag verwachten. Aalvink is ook sponsor geweest van het forum.
  14. dennisb

    Het Grill Guru draadje

    Zo werkt het ook bij mijn monolith, gewoon vasthouden bij sluiten. De keren dat ik in een tuincentrum een ander merk voel met openen en weer sluiten verbaasd het me dat enkele types blijven hangen tijdens het sluiten.
  15. dennisb

    Kerst met hindernissen.

    Kan je (of waar het gevierd wordt) niets meenemen/ lenen? Ik gebruik een of meerdere bbq's, voor mij extra ovenruimte. Binnen alleen een combi-ding. Dus alle ruimte is welkom. Zeker als anderen ook een gerecht maken, ze hebben altijd een oven nodig want niemand wil lang achter het fornuis staan...
Terug
Bovenaan Onderaan