Beef en Steak

Recente inhoud door Crianza

  1. Crianza

    dome temperatuur

    Ik denk dat 120 of 130 graden idd niet veel uitmaakt. Maar door het erge schommelen van de temperatuur weet je gewoon niet goed op welke temperatuur je bezig bent en ga je toch teveel aan de schuiven zitten.. Los daarvan, vind ik het toch wel belangrijk dat ik een temperatuur kan behalen die ik...
  2. Crianza

    dome temperatuur

    Top, dankje. Ik plaatste de voeler inderdaad aan de rand van het rooster omdat daar de meeste ruimte is. Ga het de volgende sessie anders doen.
  3. Crianza

    dome temperatuur

    Dat kon wel eens een hele goede verklaring zijn, temeer daar de meter van de dome constant blijft. Kijken wat de dome aangeeft als de roostertemperatuur 120 graden aangeeft en dan de temperatuur vast houden. Bedankt !
  4. Crianza

    dome temperatuur

    Sinds kort ben ik de gelukkige bezitter van de Kamado Joe classic 3. Ben nu pork belly burnt ends aan het bereiden met een doeltemperatuur op de Kamado van ca. 120 graden. Ik meet de temperatuur op het rooster met de Inkbird. Ik zie dat de temperatuur erg fluctueert, ook al blijf ik van de...
  5. Crianza

    Beef ribfingers

    Kan je vertellen dat ze heerlijk gesmaakt hebben [emoji39] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  6. Crianza

    Beef ribfingers

    Filmpje was wel van rund ribfingers.
  7. Crianza

    Beef ribfingers

    Dat is interessant. Dit was de 1e keer ribfingers en zag op youtube hoe het bereid moest worden. Dit wilde ik volgen. Volgende keer dus gewoon laten garen tot het klaar is. Bedankt !
  8. Crianza

    Beef ribfingers

    Gisteren 1 kg. beef ribfingers bereid op de weber MTP. De tijdsplanning was als volgt : Ca. 2 uur op het rooster (indirect) bij 120 gr. C. tot een kerntemperatuur van ca. 70 graden (stall). Inpakken en nog ca. 1 1/2 uur tot 94 graden. Echter na 1 uur was de temperatuur al 75 graden in het dikste...
  9. Crianza

    Pinkster Pizza

    (y) Bedankt !
  10. Crianza

    Pinkster Pizza

    Er zijn meerdere verschillen : Was 7 gram gist, Nu 2,5 gram gist. Was 50 ml. olie, nu 10 ml. Tevens minder lang gekneed en na het kneden 15 minuten laten rusten, wat ik niet deed. Stretchen met de hand. Deed ik met deegroller. Echt een groot verschil met wat het was.
  11. Crianza

    Pinkster Pizza

    Vandaag deeg gemaakt aan de hand van youtube filmpje Simon Chiagotto. Dit is een hele goede tip geweest. Het deeg krimpt niet meer en de bodem was heel goed. Nog een beetje oefenen om alles netjes rond te krijgen maar de goede basis is gelegd ! Super !
  12. Crianza

    briketten bijvullen

    Dat ga ik dan zeker proberen. Altijd de minion methode gebruikt voor low en slow. Ben benieuwd wat de snake methode brengt. Dank !
  13. Crianza

    briketten bijvullen

    Lukt jou dat dan op een Weber kettle ?
  14. Crianza

    briketten bijvullen

    Interessant om te horen.
  15. Crianza

    briketten bijvullen

    Ik gebruik inderdaad de kolenring en divider plate. Echter ik brand met eco brasa briketten omdat ik begreep dat briketten beter werken in een kettle als houtskool.
Terug
Bovenaan Onderaan