Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Inpakken of niet, dat is een onderwerp op zijn eigen. Sommige zeggen dat je meer risico hebt dat je brisket uitdroogt als je niet inpakt. Maar daar heb ik geen ervaring mee. Vermits de meeste inpakken heb ik dat ook gedaan, met een goei resultaat.
En eigenlijk moet je niet met veel volk zijn...
Nee, hier heb ik geen foto van.
Maar hier het recept:
Voor 4 personen:
1 kilo aardappelen
2 el olijfolie
20 g Mayo
3 el mosterd
2 hardgekookte eieren
2 el dille
2 lente uien, fijn gesneden
8 ontpitte groene olijven
1 el kappertjes
Aardappelen in stukken van 2,5 cm snijden verdelen over 3...
Ja dat was de moeilijkste beslissing. Bij de brisket die ik had, was de flat niet zo veel dunner dan de point. Dus deze hadden gelijkaardige temperaturen. Ik heb uiteindelijk beslist op basis van het prikken. Om het half uur eens prikken en toen ik vond dat het boterzacht was op de meeste...
Eerste keer brisket – wat een aanrader!
Na 2 jaar ervaring met low & slow BBQ had ik nog één grote uitdaging op mijn lijst staan: brisket. Dit iconische stuk rundvlees wordt vaak de ultieme test voor elke pitmaster genoemd. Het is niet goedkoop, het duurt lang en de kans op mislukken is reëel...
Ik haal ze de dag ervoor uit de vriezer. En dan 's avonds de oven op 150°C , wat vloeibare boter over de ribben en dan laten opwarmen tot ze 65°C zijn. Dan zijn ze bijna zo lekker als ze van de bbq komen 😁
Een BBQ-avontuur van 10 kilo puur genot
Het was alweer even geleden dat er nog eens spareribs op het menu stonden. En je kent het wel: hoe langer je iets uitstelt, hoe groter de drang. Dus toen het verlangen naar dat sappige, rokerige vlees ondraaglijk werd, ging ik op zoek naar een goeie deal...
Ik heb hier in de diepvries nog een flat rib liggen die ingevroren is op 05/07/24 met een ten minst houdbaar tot datum van 05/70/25.
Is dit nog te riskeren of zeker niet doen?
Wat is jullie mening?
Op het zicht lijken deze nog ok.
Gisteren ben ik een leuk barbecue weetje tegen gekomen.
Tussen 1995 en 2019 was er elke zomer in Canada en USA de Vans Warped Tour. Een muziek festival waarbij telkens enkele grote namen kwamen optreden.
Ook was er elk jaar plaats voor een minder bekende band. In ruil om te mogen optreden...
Hey Frits,
Op een weber touch indirect bakken gaat ook best wel goed. Enige nadeel is dat je oppervlakte dan beperkt is. Maar dat los je op door zo'n firebox te kopen, dan kan je heel je rooster gebruiken.
Hieronder de link naar mijn review ervan. Ik ben van die firebox zeer tevreden. Al...
Ik gebruik de meater pro met de app van meater.
Ik ben hier zeer tevreden van. Ik heb ook de eerste meater gehad en de meater pro is echt veel beter. Je kan er zelfs mee direct boven de kolen bakken en ook de verbinding is echt veel beter dan de vorige versie dus wel een aanrader. Maar is...
Met de lente begonnen en de uurverandering in zicht, kunnen we snel weer langer bbqen in de zon.
Onderwerp 'Soms kan het ook simpel en lekker zijn: entrecote met champignonroomsaus'...
Soms hoeft het niet ingewikkeld te zijn om iets buitengewoon lekkers op tafel te zetten. Deze zondag besloten we om de eenvoud te omarmen met een klassieker: entrecote met champignonroomsaus en krokante kroketten. Een gerecht dat weinig tijd kost, maar barst van de smaak.
De voorbereiding begon...
Wat een prachtige dag vandaag; zo'n dag vraagt gewoon om een BBQ! Een tijdje geleden deed ik een grote bestelling bij Beef en Steak, maar er is al behoorlijk wat van opgesmuld. Nu was het eens tijd om de oerhammetjes te proberen. Per ongeluk ontdekte ik na bestelling dat ik gegaarde oerhammetjes...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.