BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door BigRedClassic

  1. B

    Dammers Marabu

    Nou, alvast een korte update. Ik kreeg namelijk de kans om al iets eerder te gaan experimenteren. Na de storm van gisteren schijnt vandaag alweer volop de zon, dus hup, achter de bbq! Zojuist aan de slag gegaan met de Looftlighter. Jemig wat gaat de houtskool snel aan met dat ding zeg! Wel heb...
  2. B

    Dammers Marabu

    Dank voor alle reacties! Dit weekend ga ik lekker even experimenteren met verschillende methoden om de kamado aan te steken.
  3. B

    Dammers Marabu

    Super! Ik ga dat deze week maar eens proberen. Nu ben ik ook aan het kijken naar een Looflighter of andersoortige aansteker die het proces ietwat versnelt/vergemakkelijkt. De wokkels zorgen namelijk toch af en toe voor de nodige rookontwikkeling + scheve gezichten in de buurt. Werkt een...
  4. B

    Dammers Marabu

    Hi allemaal! Ik heb net een nieuwe zak Dammers Marabu. Ik kreeg 't afgelopen zondag maar moeilijk aan onder een hoop geknetter en rook. Is dit normaal voor Marabu? Met zachtere houtskool heb ik hier nooit last van gehad en moest ik juist opletten dat de temperatuur niet te snel doorschoot. Hier...
  5. B

    Pekel, marinade en rub

    Veel dank allemaal! Veel uitproberen dus, weer een goed excuus om vaker de BBQ aan te zetten :)
  6. B

    Pekel, marinade en rub

    Hoi! De BBQ brandt weer op volle toeren en de ontdekkingstocht naar nieuwe recepten en technieken is begonnen. Momenteel ben ik bezig met het toevoegen van extra smaak en vocht aan m’n vlees en vis. Ik raak echter wat tureluurs van alle verschillende do’s en don’ts voor wat betreft marinades...
  7. B

    Kamado joe classic 1

    Balen, ik hoopte stiekem dat dit gezeur na 2 jaar wel was opgelost… Ik zat net een topic uit 2021 terug te lezen en toen was dit ook al de berichtgeving.
  8. B

    Kamado joe classic 1

    Precies dit, voor meer dan EUR 2.200 heb je een BGE Large met onderstel, tafeltjes en deflectorplate. Een Eggspander zit er dan nog niet bij. Voor dat geld koop ik niet alleen een compleet geleverde Classic 2 large, maar ook tal van accessoires. Of een Classic 1 voor erbij, want het verschil is...
  9. B

    Kamado joe classic 1

    Toevallig lees ik net op een ander forum dat bij de nieuwere modellen de binnenkant niet meer zou worden voorzien van een laag coating die kan gaan bladderen. Of dat echt zo is geen idee.
  10. B

    Hoi vanuit Breukelen

    Welkom!
  11. B

    Kamado joe classic 1

    Overigens, als Kamado Joe gewoon niet zo koppig is en hun Kontrol Tower van gietijzer maakt met dezelfde coating als die de Reggultor heeft, dan ben je klaar en hoor je niemand er meer over haha
  12. B

    Kamado joe classic 1

    Helemaal gelijk in, een goed voorbeeld is de Kontrol Tower van Kamado Joe. Daar is onvoldoende over nagedacht of ergens in het productieproces flink bespaard op coating. Soms gaat het wel goed, denk aan het scharnier op de Classic 2 en 3, of de Reggulator van BGE (eerlijk is eerlijk, een betere...
  13. B

    Kamado joe classic 1

    Wat mij betreft gaat het weer wat ver om Kamado Joe om deze reden buiten het rijtje van Primo en BGE te laten. De prijs, de accessoires, de service en garantie, het klopt gewoon bij KJ. Ja er zijn problemen met de slo-roller en top vent, maar BGE heeft regelmatig problemen met over of onderbite...
  14. B

    Kamado joe classic 1

    Ik denk dat op de lange termijn je bij zowel BGE als KJ er punten te vinden zijn waarvan je denkt: “Tja, dat is ‘m net niet.” Zo vind ik het hang en sluitwerk van BGE echt wel heel goed gedaan, een aardig verschil met dat van een Classic 1. Het houten tafel en de tafeltjes daarentegen, tja, het...
  15. B

    Zelf gerookte zalm 'taai' :(

    Ik zie dat hier geen antwoord is gekomen, maar wellicht ook nuttig voor anderen als dat er wel is: de wijze van ontdooien is onwijs belangrijk voor diepgevroren vlees. Als je te snel vlees laat ontdooien trekt het bevroren vocht niet gelijkmatig in de cellen, maar gaat de cellenstructuur kapot...
Terug
Bovenaan Onderaan