BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Bart84

  1. B

    Pizza van de burnhard Nero

    Ziet er top uit! Welk recept gebruik je voor het deeg? Ik ben nog altijd heel blij met die van Simon Giacotto (pizza bijbel) En welk bloem? Sorry voor alle vragen, ben hard aan het oefenen op pizza momenteel ;)
  2. B

    Mijn tweede ronde ribbetjes

    Ziet er goed uit @Ludens. Ik heb precies hetzelfde met de temp. Lijkt me fijn om 5 uur zorgeloos weg te kunnen lopen van de kamado. Merk dat na een half uur of 45 min de temperatuur toch altijd weer omhoog kruipt. Iemand nog tips wat dat betreft? Of gewoon blijven proberen?
  3. B

    Spatchcock a la Noskos

    Dennis, hartelijk dank voor dit fijne recept! We hebben heerlijk gegeten en de meiden (2 en 4) hebben heerlijk zitten kluiven. Wij ook trouwens! Rub en kippetje van de supermarkt Houtskool: mix van Bestcharcoal birch and oak en white oak ± 180 graden Tot kerntemp 72 in de borst, ± 45...
  4. B

    Welke looflighter?

    Ik heb vanochtend mijn egg voor het eerst aangestoken met de Looftlighter. Heeeel fijn. Inderdaad binnen 2 min. Waar ik eerder nog ging wachten tot de wokkels waren opgebrand gooi ik nu de platesetter erin en de dome dicht zodat alles geleidelijk op temperatuur kan komen. Ideaal. Thanks voor de...
  5. B

    Kippenpoten kan je verkloten... wat ging er mis?

    @De Buuk Ik ga een keertje branden en meten bij het rooster. Ik zal eens kijken hoe ik die thermometer priem kan bevestigen. Ik heb er niet zo'n handig dingetje bij gekregen. De dome thermometer zal ik ook eens ijken in kokend water @Peter64 Groenten + hickory ga ik inderdaad nooit meer doen...
  6. B

    Kippenpoten kan je verkloten... wat ging er mis?

    Hey allemaal, ik ben sinds een paar weken lekker aan het experimenteren op de BGE. Vandaag: kippenpoten van kwaliteit (grutto) met een bak groenten eronder. Halverwege nog twee pakketjes zalm op de huid in aluminiumfolie toegevoegd. Set up Kip een dry brine gegeven, alleen zout. Op...
  7. B

    Big Green Egg L verhuizen

    Lang verhaal kort, we besloten eerst de tuin te verbouwen voordat we de BGE erin zouden zetten. We hebben nu een overkapping en schuur. Kookt toch prettiger als je zelf niet in de regen hoeft te staan. Verhuizen was uiteindelijk supermakkelijk zoals jullie al aangaven. Onderstel eraf, dome eraf...
  8. B

    Stellen deksel BGE

    Hi @Stoker Joop, heb je het probleem uiteindelijk kunnen oplossen? Ik zit namelijk precies met hetzelfde. Ook de oude band met het deksel dat iets te ver naar achteren staat. Ik heb de video van FOGO gevolgd maar met alles vastdraaien keert de onderbeet steeds terug.
  9. B

    Big Green Egg L verhuizen

    Klinkt goed, denk dat we het maar zo moeten doen. Zal laten weten of het gelukt is :)
  10. B

    Big Green Egg L verhuizen

    Hebben jullie hier ervaring mee? Ben zo bang dat een onverwachte hobbel in de weg de boel sloopt. Samen even eten erna is vanzelfsprekend ;)
  11. B

    Bart - Koog aan de Zaan - beginnende BBQ'er

    Ja te laat al hoor ;) De saté van tante Miho was heerlijk! (nog even in de pan gemaakt, volgende keer hopelijk op bbq) Dank allen voor de warme verwelkoming!
  12. B

    Big Green Egg L verhuizen

    Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en heb me net voorgesteld. Ik kan een Big Green Egg Large overnemen van mijn vader. Die staat in Arnhem... ik woon in Zaandam. Wat zouden jullie aanbevelen om de Egg te transporteren? Ik neig zelf naar: Zelf doen Achterin een Volvo XC70 zonder deksel...
  13. B

    Bart - Koog aan de Zaan - beginnende BBQ'er

    Hey allemaal, We zijn een paar jaar geleden verhuisd van Amsterdam naar Koog aan de Zaan. Dat betekent... een achtertuin! Momenteel alleen een Weber Kettle Plus. Maar er komt een Kamado aan. Waarschijnlijk een Big Green Egg Large die ik van mijn vader kan overnemen. Op de wensenlijst...
Terug
Bovenaan Onderaan