Beef en Steak

Recente inhoud door Barbeknoei

  1. Barbeknoei

    PitchFork Chicken

    Heel mooi, kan de rest de deur uit 😜
  2. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Ik denk dat dit echt een combinatie was van het type stuk: Dun, veel dikke stukken vet en met weinig zorg, maar veel spektakel klaargemaakt 😂. De rest vond het geweldig. Ik vond de buikspek en pulled pork uit de DO (geen publiekelijk geschikte foto's 🤣) een stuk beter. Meer zorg.
  3. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Ik gok een uurtje of 4-5. Ben niet echt bezig geweest met de tijd of temperatuur. Ergens halverwege de nacht gingen we tukken en was de temperatuur rond de 70 graden. Mooi moment om in te pakken en te laten rusten, konden we het vuur even wat opstoken 😉.
  4. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Zo voelt het ook nog 😂
  5. Barbeknoei

    Fotowedstrijd oktober 2025 - OH NO, MY Q

    Ik zal aftrappen, al was het wel niet mijn eigen tuin 😜. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/oh-no-my-q-omdat-het-kan.38660/
  6. Barbeknoei

    Oh no, my Q, omdat het kan!!

    Soms komen er van die onderwerpen voorbij welke direct in je straatje passen. Zo ook deze... Toevallig stond er in mijn agenda een dagje met nachtje afzien in het bos. Back to the basics, geen vrouw, geen kids, geen stromend water, geen stroom, geen 3k bbq spullen, maar wel: goed gezelschap...
  7. Barbeknoei

    Rookhout zagen

    Zeker geen biologisch afbreekbare olie gebruiken. Daar zit hars in als smeermiddel. Leuk voor als je de zaag dagelijks gebruikt, maar anders kan het een uitdaging zijn om de ketting weer in beweging te krijgen. Ik zou geen andere olie gebruiken dan speciale kettinzaagolie. Deze heeft de juiste...
  8. Barbeknoei

    Mening over vleesprikkers

    Die dingen zijn handig om taaier, vaak goedkopere delen, malser te maken. Als je em met dat doel gebruikt dan is dat niet perce slecht. We proberen allemaal van een Fiat panda een Ferrari te maken.
  9. Barbeknoei

    Rookhout zagen

    Er komt vrijwel geen olie op je hout terecht. De olie zit aan de onderkant van de ketting, welke over het blad loopt. En als er al olie aan zit, dan zit dit op die cm kettingbreedte, welke je weg zaagt in zaagsel, niet op de stukken.
  10. Barbeknoei

    Fotowedstrijd september 2025 - Grutte Pier

    🥳🥳🥳🥳 Daar kunnen we iets mee
  11. Barbeknoei

    Pulled pork te droog/vast

    Vriesbrand kan ook wanneer je vacuüm nog goed is, maar zie je gelijk zodra je het uit de verpakking haalt. Stukjes of geheel de buitenkant zijn harder, wat uitgedroogd en grauw van kleur. Dit had je zeker opgevallen. Dat vocht schrik ik niet van het de vriezer laat het vlees altijd vocht los...
  12. Barbeknoei

    Welke soort houtskool

    Goedkopere houtskool is iig niet de houtskool uit de supermarkt. Hiervan heb je eens zoveel nodig. Bij de Hanos of Sligro verkopen ze houtskool in gele zakken. Dat is relatief goedkoop.
  13. Barbeknoei

    Dutch Oven gietijzer of geëmailleerd gietijzer?

    Ik was ze gewoon met afwasmiddel af en daarna insmeren met crisco.
  14. Barbeknoei

    Kolen voor kamado

    Inderdaad gewoon lekker proberen en experimenteren. Er bestaat geen "beste" houtskool. Je komt er vanzelf achter wat jij het fijnste vind. Je smaak veranderd in ieder geval niet door de bbq, tenzij je misschien overstapt op gas 🤣. Ikzelf ben niet zo'n Dammers fan, mij te zacht. Ik gebruik...
  15. Barbeknoei

    Welke soort houtskool

    Prima houtskool, net als de marabu
Terug
Bovenaan Onderaan