Beef en Steak

Recente inhoud door Barbeknoei

  1. Barbeknoei

    Josper houtskool

    Sligro verkoopt het 😁
  2. Barbeknoei

    PEKELEN MET COLOROZO volgens de EU-richtlijn.

    Het wordt in iedergeval zo een stuk ingewikkelder. Gewoon vacuümzouten, dan kun je het zoutgehalte op voorhand bepalen en maakt ontzouten overbodig. Afhankelijk van de dikte van je vlees is het in 1-3 weken tijd volledig verdeeld in je vlees opgenomen.
  3. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Klopt, maar ik weiger mindere kwaliteit (lees goedkope supermarkt kwaliteit) olijfolie te kopen. Daarnaast ben ik gewoon lui en wil ik één goede basisolie hebben en een flesje wat ik af toe gebruik als ik iets echt goeds wil. Tip, kijk het programma keuringsdienst van waarde over olijfolie...
  4. Barbeknoei

    Ezeltje van het spit

    Ziet er top uit 😋😋
  5. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Tja, maar katten koop makkelijk om met een blikje voer. Ik moet gelato, pizza, pasta, parmaham, parma rigiano in de strijd gooien. En 30 graden en een zwembad. Vroeger zaten er door het maalproces stukjes pit in de olie, dat verbrandde. Tegenwoordig kunnen ze dit eruit filteren. Persoonlijk...
  6. Barbeknoei

    Ezeltje van het spit. Welke rub?

    SPG 😍
  7. Barbeknoei

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Ik gebruik enkel Italiaanse extra vierge olijfolie. Het is een fabeltje van vroeger dat deze niet geschikt zou zijn om mee te bakken. De grap is dat deze ook helemaal niet duur hoeft te zijn (al is die supermarkttroep wel heel goedkoop), je moet hem enkel zelf uit Italië meenemen 😜.
  8. Barbeknoei

    Goed recept en hoeveelheid voor snert

    https://www.bbqgenootschap.nl/threads/tiroler-snert.30472/#post-439813 De beste 😜
  9. Barbeknoei

    Kies hier de winnaar van de fotowedstrijd - oktober 2025!

    Ja met dat biermerk snap ik er ook niets van😜. Maar gefeliciteerd 🍾
  10. Barbeknoei

    Houtskool probleempje?

    Ik voel altijd met m'n hand. Haar erop is 200, haar eraf 400 😂
  11. Barbeknoei

    Het nieuwe "standaard bacon" recept

    Het zwoerd zal misschien wat langer nodig hebben, maar ik zou zoiets 2/3 weken vacuümzouten en dan is het zout ook in het zwoerd doorgetrokken. Persoonlijk kies ik altijd voor een langere "pekel" tijd. Na je bereiding kun je dan ook het zwoerd verwijderen en er iets lekkers van maken of juist...
  12. Barbeknoei

    Bacon Brisket - Haat of Liefde?

    Voordeel is wanneer je het zelf maakt je het vlees ook zelf kunt uitzoeken en kunt zoeken naar een stuk met een mindere vet-vlees verhouding. Er is alleen nog 1 ding lekkerder en dat is het bereiden aan het spit 😍., maar echt heerlijk stukje zo.
  13. Barbeknoei

    Ezeltje (tri-tip) aan het spit

    Hetzelfde als bij picanha aan het spit. Roodgloeiend, niet te veel nadenken en de vooral niet te lang.
  14. Barbeknoei

    Beercan rotisserie chicken mini OH NO, MY Q

    Damn, dat is echt afzien. Gelukkig had je blikje bier geen deuk opgelopen 😂.
  15. Barbeknoei

    PitchFork Chicken

    Heel mooi, kan de rest de deur uit 😜
Terug
Bovenaan Onderaan