Beef en Steak

Recente inhoud door Arie de Knaller

  1. Arie de Knaller

    Rijsttafeltje voor verlate moederdag

    Wat nou het erge is: ik hoef alleen maar de verpakking te zien van de ingrediënten en ik weet zo ongeveer welk merk en/of waar je ze gehaald hebt.
  2. Arie de Knaller

    Kip: I can do it

    Uiltje in plaats van uilenzeik (Koreaans bier vind ik toch wel erg "dun"). Vroeger hadden ze geloof ik wel Cass bij de Amazing Oriental, maar ik kon het daar niet meer vinden. Het blikje doet overigens niet zo heel erg veel hoor, behalve stabiliteit geven. Er zijn ook kiphouders (de mijne heb...
  3. Arie de Knaller

    Kip: I can do it

    Eiken op 100 graden? Gaat het dan wel genoeg roken?
  4. Arie de Knaller

    BBQ fun fact

    Pantera ging nog een stapje verder. Terwijl andere bands speelden gingen zij voor/op het podium hotdogs grillen. https://www.revolvermag.com/music/panteras-greatest-pranks-hilarious-stories-band-members-and-tour-mates/...
  5. Arie de Knaller

    Heerlijk hammetje

    Nee, ik bedoel echt mosterd. Die serveren ze o.a. bij tonkatsu: https://thejapanesekitchen.com/karashi-mustard/ (ok, ok, er zit ook wat mierikswortel in)
  6. Arie de Knaller

    Heerlijk hammetje

    Mosterd maken moet ik ook weer gaan doen. Er zijn allerlei variabelen waar je mee kan spelen: koud water/warm water, het moment waarop je de scherpte "fixeert" (met azijn), kruiden, enzovoort. Als ik het me goed meen te herinneren: als je scherpe mosterd wil koud water gebruiken en een iets van...
  7. Arie de Knaller

    Dak-kkochi saté, Bulgogi en coleslaw

    Ah, dat is spijtig. Het wordt voornamelijk gebruikt om het vlees wat zachter te maken door de fruitzuren. Als alternatief kan je ook meer gember gebruiken (want dat hoort er eigenlijk ook wel in, ik zie nu dat je dat er niet in hebt zitten). De ui wordt meestal in grotere schijven mee op de...
  8. Arie de Knaller

    Dak-kkochi saté, Bulgogi en coleslaw

    Geen fruit? Meestal zit er fijngeraspte Koreaanse/Chinese peer in of (in de kant-en-klare marinades) kiwi of ananas. Koreaanse peer is goed te verkrijgen bij Lidl (en ziet er uit als een appel). Ik zou ook wat (witte) ui mee laten marineren en grillen.
  9. Arie de Knaller

    Dak-kkochi saté, Bulgogi en coleslaw

    Meestal gebruik ik voor de bulgogi een kant-en-klare marinade uit de toko. Die komen qua smaak meer in de buurt van hoe ik het heb gegeten in Korea dan de zelfgemaakte marinades. Welk recept voor de marinade heb je gebruikt? Wat trouwens ook een aanrader is als je toch aan het experimenteren...
  10. Arie de Knaller

    Galbi/ Kalbi Korean style

    Een andere bereiding (die ik persoonlijk eigenlijk lekkerder vindt) die je een keer kan proberen is tteok-galbi.
  11. Arie de Knaller

    Beefhammer

    Oooooh, en ik maar denken dat het te warm aangekleed was :geek:
  12. Arie de Knaller

    Beefhammer

    Die zesde foto snap ik niet helemaal. Is dat de kerntemperatuur van het kind?!?
  13. Arie de Knaller

    Hoi

    De barbecue is dood. Lang leve de barbecue!
  14. Arie de Knaller

    Basterd: Valse terugroepactie in omloop

    Over die Afrikaanse prinsen: de reden dat die Nigeriaanse scams zo stom zijn dat je denkt "daar trapt toch niemand in?" zijn expres zo opgesteld want zo verhogen ze de kans dat ze beet hebben. Stel je bent een oplichter en je gaat alles precies namaken om mensen op te lichten, waarna je veel...
Terug
Bovenaan Onderaan