- Berichten
- 915
Eindelijk gaat het vandaag gebeuren. Ik heb de tijd en spullen om mijn eerste rendang te maken. Voor het recept heb ik een aantal youtube filmpjes samen gevoegd tot mijn eigen versie.
Een boemboe gemaakt van gember, laos, kurkuma, kemiri, knoflook, sambal oelek, djinten en ketoembar. Daarna 5 uien grof gesneden en daarna de sukade in stukken gesneden. Alles klaargezet om straks in de (nieuwe) dutch oven te gaan maken.
Plan is om de mastertouch aan te steken om de uien aan te zetten en de boemboe te bakken. Als het tijd is om langzaam te gaan garen (4 uur is mijn richttijd) gaat de pan op de Summit die ik klaar zet op lage temperatuur.
Voor nu alvast de eerste foto's
De prachtige sukade, wat een marmering!
Sukade in blokken
Boemboe klaar gemaakt
Inmiddels de bbqs aangestoken, even wachten tot de kolen goed branden en dan de summit naar 100-110 graden brengen en op de mastertouch beginnen met het aanzetten van de uien en boemboe
Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk
Uitjes fruiten
Boemboe toevoegen met sereh en citroen bladeren. Even lekker aanbakken
Santen, kokosmelk en palmsuiker toegevoegd.
Toen dat aan de kook kwam en de santen was opgelost het vlees erbij. Nu de pan (met deksel) naar de kamado verhuisd op 110 graden.
Elk half uur even voorzichtig roeren en kijken wanneer ik het deksel er af ga halen om in te laten koken. Ik wil eindigen met een "droge" rendang, zonder teveel saus er omheen.
Om de saus aan het eind in te dikken ook kokosrasp omgetoverd tot seroendeng.
Een boemboe gemaakt van gember, laos, kurkuma, kemiri, knoflook, sambal oelek, djinten en ketoembar. Daarna 5 uien grof gesneden en daarna de sukade in stukken gesneden. Alles klaargezet om straks in de (nieuwe) dutch oven te gaan maken.
Plan is om de mastertouch aan te steken om de uien aan te zetten en de boemboe te bakken. Als het tijd is om langzaam te gaan garen (4 uur is mijn richttijd) gaat de pan op de Summit die ik klaar zet op lage temperatuur.
Voor nu alvast de eerste foto's

De prachtige sukade, wat een marmering!

Sukade in blokken

Boemboe klaar gemaakt
Inmiddels de bbqs aangestoken, even wachten tot de kolen goed branden en dan de summit naar 100-110 graden brengen en op de mastertouch beginnen met het aanzetten van de uien en boemboe
Verstuurd vanaf mijn SM-F731B met Tapatalk


Uitjes fruiten

Boemboe toevoegen met sereh en citroen bladeren. Even lekker aanbakken

Santen, kokosmelk en palmsuiker toegevoegd.
Toen dat aan de kook kwam en de santen was opgelost het vlees erbij. Nu de pan (met deksel) naar de kamado verhuisd op 110 graden.
Elk half uur even voorzichtig roeren en kijken wanneer ik het deksel er af ga halen om in te laten koken. Ik wil eindigen met een "droge" rendang, zonder teveel saus er omheen.
Om de saus aan het eind in te dikken ook kokosrasp omgetoverd tot seroendeng.


Laatst bewerkt: