BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Brisket Zat 19/8/2023

oke thanks mannen. Voor de rest is hij bbq ready zo?
 
Hahaha, jij dus ook brisket aan het voor bereiden? Die van mij is iets te veel getrimmed, maar als ik dan RalphsBBQTube volg dan hoeft het geen wedstrijd Brisket te worden, dus geloven we hem maar op zijn epertise. Noskos adviseert wel een vetlaag op de flat over te houden. Ik kan het er niet bij plakken dus we doen het er maar mee. Suc6 ook jij met je brisket!
Haha inderdaad. Jij ook!
 
Zojuist geinjecteerd met runderbouilon en gerubt met koffierub 👍🏼 wekkertje om 5 uur.

A886610B-09D7-4B4F-86EB-75BA130D1545.jpeg


1C2E0FC5-6E38-410D-8411-496AD9ECF4FF.jpeg
 
5,5 uur later. Hij zit al 40 min op 68 graden en wil om 6 uur eten. Al inpakken of wachten? Denk datie in stall zit.

1CB76448-3A9F-401C-B7DA-16E94B16524B.jpeg
 
Ziet er goed uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Ik ziet hier ook op het puntje van mijn stoel te wachten op het eindoordeel en de kiekjes.
 
  • Leuk
Waarderingen: Gent
Nou mannen, daar komt hij dan. De Brisket bij 68 graden ingepakt en bij 98 graden er af gehaald. Ik had 6 eters over de vloer dus was wel even spannend maar het was: lekker!

Bij 96 graden was hij best stug. Bij 98 was het een stuk zachter. Ik heb toch het idee dat er een stuk point bij zat (zie foto’s) want dat was veel vetter en zachter.

Ik vond hem iewat droog maar de gasten vonden hem gelukkig lekker. Iemand tips hoe ik hem sappiger kan houden? Wellicht komt het door magere marmering in het vlees. Het is dat het in de aanbieding was maar ik zal het niet weer kopen denk ik.

Het vlees vulde goed maar ik schrok van het gewicht dat over bleef na het trimmen en de 10 uur op de bbq: 1900 gram.. maar het is maar net op gekomen haha.
maar ondanks dat was het de eerste keer en best lekker! Iedereen bedankt voor alle hulp en advies 😃

8BB10C0A-8D2B-4B5D-8621-083B1A4349CB.jpeg


A64B6EA9-A904-44E4-B37A-AEFC17A90D15.jpeg


B3F77CA4-14FD-4081-8788-233C870BBEF3.jpeg


099FCBB4-83A8-49AF-8818-05BD80723565.jpeg
 
Erg mooie bark! Wat denk ik de truc is om hem weer wat sappiger te krijgen is door als hij gereed is de brisket flink te overgieten met tallow / ossevet. Ik heb dit zelf ook geprobeerd maar had toen denk ik ook nog te zuinig gedaan.
 
Hoe lang heb je hem laten rusten?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heel mooie run en prachtige bark!

Dat hij droog is gaat eerder aan de marmering van het vlees liggen. Had ik onlangs ook desondanks injecteren en lange rusttijd.

Wat denk ik de truc is om hem weer wat sappiger te krijgen is door als hij gereed is de brisket flink te overgieten met tallow / ossevet. Ik heb dit zelf ook geprobeerd maar had toen denk ik ook nog te zuinig gedaan.

Ik denk dat die tallow niet echt veel uitmaakt voor de sappigheid van je brisket zelf. Je vlees gaat de tallow niet opnemen als een spons ofzo. Ik denk dat het eerder in de bark trekt en een vetter mondgevoel geeft.
 
Heel mooie run en prachtige bark!

Dat hij droog is gaat eerder aan de marmering van het vlees liggen. Had ik onlangs ook desondanks injecteren en lange rusttijd.



Ik denk dat die tallow niet echt veel uitmaakt voor de sappigheid van je brisket zelf. Je vlees gaat de tallow niet opnemen als een spons ofzo. Ik denk dat het eerder in de bark trekt en een vetter mondgevoel geeft.
Dankjewel! Had je hetzelfde vlees?

Tallow trekt mij niet echt, beetje vet vind ik oké maar dat zie ik toch een beetje als hartkleppenvet haha.
 
Terug
Bovenaan Onderaan