- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
De laatste tijd kwam de "goesting" weer een beetje terug om eens wat nieuws te proberen. En als duwtje in de rug kwam mijn bbq mattie @Bram ook nog eens met een bijzonder zoutje: avocadopittenzout. En om me helemaal over de streep te trekken was het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand iets van de bbq in combinatie met drank of een cocktail.
Dus aan de slag.
Allereerst enkele weken geleden het avocadopittenzout gemaakt. Pitten klein gesneden, laten drogen, afgeranseld in de koffiemolen, keukenmachine en blender.
Het was nog iets te grof naar mijn zin en een weekje later nog eens in de koffiemolen en toen was het poeder
Per pit heb ik 1 eetlepel zeezout aangehouden en dat is me prima bevallen.
De pic's
Na de afranseling het zeezout toegevoegd en de hele boel in een skillet op het f**nuis
even geroosterd. Vervolgens nog wat fijner proberen te krijgen met de vijzel maar zoals gezegd, een week later in de koffiemolen ging beter
Dat was dus allemaal al enkele weken geleden. Afgelopen zaterdagmiddag heb ik als eerste de sinasappel amaretto saus gemaakt. Eea is losjes gebaseerd op wat recepten hier en daar van het internet. Uiteindelijk is het dit geworden:
160 ml sinasappelsap
60ml water
60ml amaretto
De zest van 1 sinasappel
de boel een beetje verwarmen en goed roeren. NIET KOKEN!!!
Vervolgens een beetje binden naar wens met maizena en laten afkoelen
Als laatste nog 1 eetlepel amaretto om weer wat "pit" in de saus te krijgen
Vlak voor het opdienen even snel een beetje opwarmen om over de eendenborst te sprenkelen.
De pic's
Vervolgens aan de slag met de advocaat cocktail. De relatie van deze cocktail met bbq is, is dat dit werkelijk een subliem dessert is. Een perfecte afsluiter na een heerlijk bbq gerecht.
Recept per persoon:
150ml advocaat
50ml volle melk
50ml amaretto
Goed shaken
Vervolgens terug in de koeling om ijskoud serveren met een snufje kaneel, of zoals je het zelf leuk vindt.
De pic's
De laatste voorbereiding bestond uit het preppen van de eendenborst. Het vet kruislings insnijden en de vleeskant royaal bestrooien met het avocadopittenzout. Ik heb bewust niet de vetkant bestrooit omdat die afgefakkeld wordt, en verbranden avocadopit lijkt me niet erg lekker. Vervolgens mochten de eendenborstjes een paar uurtjes terug in de koeling.
Etenstijd!!! We gaan beginnen om alles samen te brengen. Dat betekend dus:
eendenborst bereiden op de bbq tot een kern van 50-52 graden. Eerst indirect, daarna even het velletje affakkelen.
Saus kort verwarmen
Bordje opmaken en voor het mooie ook alvast een cocktail ernaast.
En alvast op voorhand: wat baal ik van de slechte kwaliteit foto's. Dit is wel ff een lesje geweest. Maar desalniettemin: het eindresultaat is GEWELDIG!!!!!!
man man man.
Wat is dit een heerlijk gerecht. De avocadopit proef je subtiel terug, een beetje noot-achtig
De sinasappel-amaretto saus geeft heerlijk tegengas aan het zout
En de cocktail

Ik zeg: DOEN!!!! MAAK VOORAL MEER DAN JE DENKT NODIG TE HEBBEN 
Bedankt voor het kijken
Rick
Oh ja,
Proost
De laatste tijd kwam de "goesting" weer een beetje terug om eens wat nieuws te proberen. En als duwtje in de rug kwam mijn bbq mattie @Bram ook nog eens met een bijzonder zoutje: avocadopittenzout. En om me helemaal over de streep te trekken was het onderwerp van de fotowedstrijd deze maand iets van de bbq in combinatie met drank of een cocktail.
Dus aan de slag.
Allereerst enkele weken geleden het avocadopittenzout gemaakt. Pitten klein gesneden, laten drogen, afgeranseld in de koffiemolen, keukenmachine en blender.
Het was nog iets te grof naar mijn zin en een weekje later nog eens in de koffiemolen en toen was het poeder

Per pit heb ik 1 eetlepel zeezout aangehouden en dat is me prima bevallen.
De pic's
Na de afranseling het zeezout toegevoegd en de hele boel in een skillet op het f**nuis

Dat was dus allemaal al enkele weken geleden. Afgelopen zaterdagmiddag heb ik als eerste de sinasappel amaretto saus gemaakt. Eea is losjes gebaseerd op wat recepten hier en daar van het internet. Uiteindelijk is het dit geworden:
160 ml sinasappelsap
60ml water
60ml amaretto
De zest van 1 sinasappel
de boel een beetje verwarmen en goed roeren. NIET KOKEN!!!
Vervolgens een beetje binden naar wens met maizena en laten afkoelen
Als laatste nog 1 eetlepel amaretto om weer wat "pit" in de saus te krijgen
Vlak voor het opdienen even snel een beetje opwarmen om over de eendenborst te sprenkelen.
De pic's
Vervolgens aan de slag met de advocaat cocktail. De relatie van deze cocktail met bbq is, is dat dit werkelijk een subliem dessert is. Een perfecte afsluiter na een heerlijk bbq gerecht.
Recept per persoon:
150ml advocaat
50ml volle melk
50ml amaretto
Goed shaken
Vervolgens terug in de koeling om ijskoud serveren met een snufje kaneel, of zoals je het zelf leuk vindt.
De pic's
De laatste voorbereiding bestond uit het preppen van de eendenborst. Het vet kruislings insnijden en de vleeskant royaal bestrooien met het avocadopittenzout. Ik heb bewust niet de vetkant bestrooit omdat die afgefakkeld wordt, en verbranden avocadopit lijkt me niet erg lekker. Vervolgens mochten de eendenborstjes een paar uurtjes terug in de koeling.
Etenstijd!!! We gaan beginnen om alles samen te brengen. Dat betekend dus:
eendenborst bereiden op de bbq tot een kern van 50-52 graden. Eerst indirect, daarna even het velletje affakkelen.
Saus kort verwarmen
Bordje opmaken en voor het mooie ook alvast een cocktail ernaast.
En alvast op voorhand: wat baal ik van de slechte kwaliteit foto's. Dit is wel ff een lesje geweest. Maar desalniettemin: het eindresultaat is GEWELDIG!!!!!!
man man man.
Wat is dit een heerlijk gerecht. De avocadopit proef je subtiel terug, een beetje noot-achtig
De sinasappel-amaretto saus geeft heerlijk tegengas aan het zout
En de cocktail




Bedankt voor het kijken
Rick
Oh ja,
Proost
Laatst bewerkt: