- Berichten
- 4.941
Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van Mn Pa. Die was op ganzenjacht. Het ging nog al goed daar. Dus snel gevraagd of er eea mee naar huis kon. Natuurlijk, graag zelfs. Ze komen er niet vanaf daar. Dus gingen er 10 ganzen mee.
Bij thuiskomst gelijk geslacht en de borsten uit gesneden. (Helaas geen foto’s. Hopelijk kan ik de eer daags nog eens laten zien. Met het hoe en wat). Alles netjes schoon gemaakt en verpakt om rustig terug te koelen in de koelkast. Bij elkaar ruim 4KG gans.
Pekel gemaakt met colorozo en Boswachter Melange. Deze aan de kook gebracht en vervolgens teug laten koelen. En konden de borsten de volgende dag in de pekel voor 48u. 2x per dag draaien. Om eea mooi te laten intrekken. Niet alles. Heb ongeveer 3,5kg borsten gebruikt. 2 borsten en de haasjes heb ik bewaard.
Na 48u de borsten uitgepakt en afgespoeld. Deze voorzien van een dun laagje rub van Peper, Chilli en knoflookpoeder. En terug in de koelkast om wat te drogen.
Toen kon het feest beginnen. BGE van stal gehaald. En deze opgestookt naar 100gr op de thermometer. Op het rooster is dit 75gr. Een 5 tal blokjes beuk er bij. En de borsten konden er op. Was wel even puzzelen. Maar paste net.
Smokey
Na 1,5u toch maar even spieken. Het begon er op te lijken. De kern was tussen de 55 en 60gr. Mocht dus nog wel ff door. Blokje eik er bij voor het af roken en door.
Na ongeveer 2,5u roken waren de borsten mooi 70gr kern en mochten ze er van mij af. Kleur was nu ook mooi donker. De borsten ruim een uur afgedekt laten afkoelen. Het wachten was begonnen...
Eindelijk kon het feest beginnen. Zou het gelukt zijn. Is de kleur goed? Zijn ze niet gort droog? Daar kom je maar op een manier achter. Aansnijden en proeven die handel.
Yes gelukt. Heerlijke snack voor bij de borrel. Daar ga ik vrienden mee scoren op de vrijmibo
Bedankt voor het kijken
Bram.
Bij thuiskomst gelijk geslacht en de borsten uit gesneden. (Helaas geen foto’s. Hopelijk kan ik de eer daags nog eens laten zien. Met het hoe en wat). Alles netjes schoon gemaakt en verpakt om rustig terug te koelen in de koelkast. Bij elkaar ruim 4KG gans.

Pekel gemaakt met colorozo en Boswachter Melange. Deze aan de kook gebracht en vervolgens teug laten koelen. En konden de borsten de volgende dag in de pekel voor 48u. 2x per dag draaien. Om eea mooi te laten intrekken. Niet alles. Heb ongeveer 3,5kg borsten gebruikt. 2 borsten en de haasjes heb ik bewaard.



Na 48u de borsten uitgepakt en afgespoeld. Deze voorzien van een dun laagje rub van Peper, Chilli en knoflookpoeder. En terug in de koelkast om wat te drogen.

Toen kon het feest beginnen. BGE van stal gehaald. En deze opgestookt naar 100gr op de thermometer. Op het rooster is dit 75gr. Een 5 tal blokjes beuk er bij. En de borsten konden er op. Was wel even puzzelen. Maar paste net.

Smokey

Na 1,5u toch maar even spieken. Het begon er op te lijken. De kern was tussen de 55 en 60gr. Mocht dus nog wel ff door. Blokje eik er bij voor het af roken en door.

Na ongeveer 2,5u roken waren de borsten mooi 70gr kern en mochten ze er van mij af. Kleur was nu ook mooi donker. De borsten ruim een uur afgedekt laten afkoelen. Het wachten was begonnen...



Eindelijk kon het feest beginnen. Zou het gelukt zijn. Is de kleur goed? Zijn ze niet gort droog? Daar kom je maar op een manier achter. Aansnijden en proeven die handel.


Yes gelukt. Heerlijke snack voor bij de borrel. Daar ga ik vrienden mee scoren op de vrijmibo

Bedankt voor het kijken
Bram.
Laatst bewerkt: