- Berichten
- 702
Waarom ik eigenlijk nooit meer flammkuchen maak, vroeg m'n vrouw. Tja, droogtrainen heeft nou eenmaal zn offers en dit is er eentje van. Zelfs op een trainingsdag is dit eigenlijk te veel koolhydraten voor mij.
Maar goed, met de fotowedstrijd in mijn achterhoofd leek het me wel een mooie reden om weer eens flammkuchen en pizza te gaan maken.
De ingrediënten voor vier bollen van ca 200g.:
500 g. Caputo bloem
320 g. water
10 g. olijfolie
8 g. zout
2,5 g. droge gist
Mengen met de speciale haak zodat het deeg niet omhoog kruipt:
Even kwartiertje laten rusten voordat ze in vier bollen worden verdeeld. Daarna 2 uur buiten de koelkast laten rijzen en nachtje in de koelkast:
Setup:
Stretchen gaat me steeds beter af:
Eerst de margherita (met magere mozzarella...):
Daarna de flammkuchen met creme fraiche, eigen koudgerookte zalm (Noskos' recept) rode ui, peper, olijfolie en rucola. De vijfjarige wilde graag een hartje:
Omdat ik zwaar ging trainen toch nog maar een extra Margherita gemaakt
Bedankt voor het kijken!
Maar goed, met de fotowedstrijd in mijn achterhoofd leek het me wel een mooie reden om weer eens flammkuchen en pizza te gaan maken.
De ingrediënten voor vier bollen van ca 200g.:
500 g. Caputo bloem
320 g. water
10 g. olijfolie
8 g. zout
2,5 g. droge gist
Mengen met de speciale haak zodat het deeg niet omhoog kruipt:
Even kwartiertje laten rusten voordat ze in vier bollen worden verdeeld. Daarna 2 uur buiten de koelkast laten rijzen en nachtje in de koelkast:
Setup:
Stretchen gaat me steeds beter af:
Eerst de margherita (met magere mozzarella...):
Daarna de flammkuchen met creme fraiche, eigen koudgerookte zalm (Noskos' recept) rode ui, peper, olijfolie en rucola. De vijfjarige wilde graag een hartje:
Omdat ik zwaar ging trainen toch nog maar een extra Margherita gemaakt
Bedankt voor het kijken!