Na een gedwongen rustperiode vanwege de regen, was het gisteren eindelijk weer tijd om de kamado te gebruiken.
Ik koos voor iets makkelijks, vooral ook omdat mijn vrouw ziekjes is en dan minder kan genieten van eten. Zonde dus om juist dan een meesterwerk te maken ;-)
Het zijn de Hoisin kippenvleugeltjes volgens recept van Noskos geworden.
En wat waren ze lekker!
In mijn enthousiasme heb ik slechts 3 foto's gemaakt. Hier liggen ze ongeveer 5 minuutjes op de grill:
In het alu bakje zit een mix van broccoli, courgette, paprika, ui en rode peper. Hier heb ik alleen wat zout, oestersaus en sesamolie bij gedaan. Qua smaak doet dat niet zoveel en dat is perfect aangezien de kip de show moet stelen.
Na 20 minuutjes de groenten eraf gehaald, door een misrekening gingen die veel sneller dan gepland. Geen nood, blijft wel warm. De vleugels beginnen te kleuren:
Na nog zo'n 30 minuten waarvan de laatste 10 met de glaze alles in een bak gedaan met ringetjes bosui en sesamzaadjes:
Ze zijn allemaal op gegaan!
Ik koos voor iets makkelijks, vooral ook omdat mijn vrouw ziekjes is en dan minder kan genieten van eten. Zonde dus om juist dan een meesterwerk te maken ;-)
Het zijn de Hoisin kippenvleugeltjes volgens recept van Noskos geworden.
En wat waren ze lekker!
In mijn enthousiasme heb ik slechts 3 foto's gemaakt. Hier liggen ze ongeveer 5 minuutjes op de grill:
In het alu bakje zit een mix van broccoli, courgette, paprika, ui en rode peper. Hier heb ik alleen wat zout, oestersaus en sesamolie bij gedaan. Qua smaak doet dat niet zoveel en dat is perfect aangezien de kip de show moet stelen.
Na 20 minuutjes de groenten eraf gehaald, door een misrekening gingen die veel sneller dan gepland. Geen nood, blijft wel warm. De vleugels beginnen te kleuren:
Na nog zo'n 30 minuten waarvan de laatste 10 met de glaze alles in een bak gedaan met ringetjes bosui en sesamzaadjes:
Ze zijn allemaal op gegaan!