BasBQ
Beef en Steak

Het was weer eens pulled pork tijd

 
 
 
 

Iss

Stoker
Berichten
330
Gister avond begonnen met een lekker stuk procureur 3.4kg geïnjecteerd met injectierecept van Noskos, daarna in de rub gezet en dit keer gekozen voor een rub uit het boek smokey goodness (pig powder)

Vanmorgen vroeg 05:00 de kamado aangestoken onder genot van een bakkie koffie.
IMG_3743.jpeg

Langzaam aan begon het ook licht te worden 05:30 mocht het varkentje de lekker warme kamado in samen met wat blokjes kersenhout.
IMG_3745.jpeg

Nu is het wachten, wachten en nog eens wachten.

Na 5 uurtjes ingesmeerd met glaze volgens recept Noskos.
IMG_3748.jpeg


IMG_3750.jpeg


De glaze 2 uur lekker laten opdrogen en vervolgens met een kern van ongeveer 68 graden ingepakt in aluminiumfolie. Hier geen foto van gemaakt omdat dat niet zo spannend is.

Om 16:00 ging de pieper van de thermometer 90 graden is bereikt (eindelijk) even geprikt jahoor die is er wel…

Uitpakt, even laten uitdampen en vervolgens weer een uurtje de folie in.

IMG_3754.jpeg


Na het uurtje in de folie lekker alles gepulled met de eindsaus ook volgens recept van Noskos.
Heerlijk van gemuld op een italiaanse bol en voor de kids een wit bolletje. De rest zonet in vacuum verpakt zodat we weer een lekker voorraadje hebben.

IMG_3755.jpeg


Bedankt voor het lezen weer en de groetjes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan