BasBQ
Beef en Steak

Yakitori met pittige gochujang saus

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
516
_DSC5595.jpg


Ingredienten:

  • 500 gram kippendijen, in blokjes van ongeveer 2 cm gesneden
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el sake
  • 2 el mirin
  • 1 el honing
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt

  • 1 el gochujang (eventueel meer naar smaak)
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • eventueel lenteui om te garneren

  1. Maak de marinade door de sojasaus, sake, mirin, honing en knoflook in een kom te mengen.
  2. doe de kippenblokjes in de marinade en laat dit een uur marineren
  3. maak de saus door de gochujang, rijstazaijn, honing, sesamolie en geraspte gember te mengen. Proef en voeg evt. meer gochujang toe voor wat extra pit
  4. rijg de kipblokjes op een stokje, niet te strak tegen elkaar aan
  5. gril de spiesjes 3-4 minuten boven een hete bbq. Als het te snel gaat kun je ze even laten na-garen op een indirect deel van je bbq.
  6. serveer de spiesjes met de dipsaus en eet smakelijk!
 
Bedankt voor het delen, top.
 
Klinkt heerlijk!
 
Deze wil ik ook eens proberen. Bedankt voor het delen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan