BasBQ
Beef en Steak

Worst: Chorizo Fresco

BertM

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.118
Chorizo is de basis Embutidos voor de spaanse keuken.

Ingrediënten :

400 g aguja (schouder),
400 g panceta (buikspek),
200 g papada (kinnebak),
20 g knoflook, gepeld,
16 g grof zout,
50 ml droge witte wijn,
50 ml (koud) water,
10 g pimenton dulce (zoete gerookte paprika),
10 g pimentón picante (hete gerookte paprika),
2 g droge oregano.

Gestopt in varkensdarm.

Note: Normaal vraagt het recept om pork collar, maar ik heb schouder gebruikt, collar is lastig te krijgen bij de nederlandse slager.
Verder heb ik 16 gram zout gebruikt ipv 25 gram wat in het orginele recept staat

Recept uit "Charcutería: The Soul of Spain" van Jeffrey Weiss

Chorizo.jpg
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.427
En dan @BertM ? Chorizo wordt warm gerookt en gegaard toch?
 

BertM

Gemarineerd
 
 
Berichten
2.118
En dan @BertM ? Chorizo wordt warm gerookt en gegaard toch?
@Sander72 Zoals de titel aangeeft is dit een "Fresco", een basis verse worst.
Er zijn tientallen verschillende gerookte, gedroogde Chorizo's, waarvan dit de simpelste is.
Dit recept kan ook gebruikt worden zonder het in een darm te stoppen, in dat geval wordt het picadillo genoemd.
In Spanje worden er zelfs wedstrijden gehouden wie de beste picadillos kan maken.

wil je het laatste doen, maak je patties van ongeveer 250 gram en wikkel ze dan in huidhoud folie of netvet en laat je ze een nachtje in de koelkast fermenteren.
Ook de worst een nachtje laten fermenteren en daarna op de BBQ tot kern van 65 graden.

Gebruik je het als tapas wordt het “ chorizo al infierno “.
In een terracotta schaaltje en dan de fik erin
1ee6cfa0d39f909d59ed2320902ba714.jpg
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan