BasBQ
Beef en Steak

Wildzwijn rollade

 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.966
Vandaag weer lekker bezig geweest. Had nog in de vriezer wat stukken wildzwijn rugfilet liggen. Eentje uit gelegd en er een fijne rollade van gemaakt. Gevuld met eigen gemaakte pesto, pijnboom pitten, zongedroogde tomaatjes en een paar plakken Prosciutto. Verder ook wat roseval aardappeltjes er bij. En spinazie met fettakaas.

Hierbij wat lekkere plaatjes.
Rollade maken. Vlees vlinderen. Plat meppen en vullen maar.

68fe70655642246cd5705ddac5431748.jpg


b6559e58b0cf49eef2b0cc5a20477c73.jpg


05d7cfa6cb960dea5c0b9fe6190fc13b.jpg


03da420446e12acec6cbb7117388ed08.jpg


90c07feab03b6212b7351eb648dc8f34.jpg


38ca6452efa287b8e24754d8b62e985c.jpg


Zo dat stond in elkaar. Kon ik ondertussen een pintje vatten. Lekker in het zonnetje.

546a810705ab8b537cef9a1709f58c98.jpg


Tegen een uur of vier de BBQ’s aan gestoken. Ei naar 180gr. En de weber naar zn 150gr indirect. Rollade ging op het ei. Aardappels op de weber. Mijn vrouw vind rooksmaak aan aardappels en groente niet lekker. Dus vandaar de aardappels in de weber.

85a4b1df1526f02ddbabb66c0a5b5f49.jpg


59662a6cf0aa5e87c234cbe03d6f0e0e.jpg


3f7800a6c69552d8741b36f173af63b3.jpg


Nu had ik weer even tijd om wat te gaan drinken.

5a39f2d2e7dd44f617498b0e2304042b.jpg


Wat een heerlijk zen moment niet?

Na 1u en 15min was het vlees en de aardappels klaar. Kern van de rollade was 65gr. Achteraf iets te ver. Voortaan gaat die er af bij 60 á 62gr kern. Bordjes opmaken en lekker gaan eten. Smaakte weer mirakels lekker.

3ecd8413aac22c3685fa9fbb5785cd28.jpg


c3a6183beb36a69d4d6afd5adbbf112c.jpg


0cc0b92579e294453aa2f4645c4a97e2.jpg


fc21d2655f55a836c62ac3b902ec5804.jpg


En op een been kan je niet lopen. Nog maar snel een 2e IPA open getrokken. En de laatste stukjes vlees toegeëigend.

bdb5c22b2437afe280f12dc338e1196f.jpg


Dat was weer lekker vrienden. Ik heb een heerlijk relaxt zonnig dagje achter de rug.

Bedankt voor het lezen/kijken

Bram.
 
Laatst bewerkt:
Wauw lekker man, heb vandaag ook nog een stukje wild uit de vriezer gehaald. Hopelijk morgen een draadje hiervan.

Slim om er een rollade van te maken, bij mij blijft wild toch wat aan de droge kant, omdat het zo mager is. Ik denk dat je dat met een rollade kan voorkomen?
 
Wild hoeft ook minder hoog in kern dan gewoon vlees. Had ik me in vergist. Ik ga ook nog een rollade maken waarvan ik de buitenkant inpak met spek. En de vulling houd het natuurlijk sappiger.
 
Bedankt voor de tip. Had vandaag ook 65 graden ken aangehouden bij een stukje achterbout van wild zwijn. Net wat aan de droge kant inderdaad..

Verstuurd vanaf mijn moto x4 met Tapatalk
 
Ziet er goed uit Bram!
 
Pracht reportage Bram en heerlijk resultaat.
 
lekker dagje zo bram. Genieten!
Waarom de rotisserie niet gebruikt? is ideaal voor rollade. Bedrijpt zichzelf continu met eigen vet.

Al met al ziet het er allemaal werkelijk fantastisch uit.
Ik ben nu wel nieuwsgierig naar die roseval erpels. Wat daar zo speciaal aan is
 
lekker dagje zo bram. Genieten!
Waarom de rotisserie niet gebruikt? is ideaal voor rollade. Bedrijpt zichzelf continu met eigen vet.

Al met al ziet het er allemaal werkelijk fantastisch uit.
Ik ben nu wel nieuwsgierig naar die roseval erpels. Wat daar zo speciaal aan is

Rotisserie is nu bij mn broertje. Die ging kip maken. En was benieuwd of het van een spitje echt zo lekker was. Die ben ik dus kwijt haha. Volgende ronde gaat hopelijk weer op het spit
En ik gebruik in mn ei houtskool van quebracho blanco. Dat is voor vlees lekker. Maar groentes en aardappelen krijgen er een rooksmaak van. Vandaar dat de aardappels op de weber gingen. Die was gevuld met fire-up/Peko. Dat geeft geen smaak af.
Als de zak Quebracho leeg is komt daar geen nieuwe meer van.

Roseval aardappeltjes zijn lekker vast. En het velletje wordt op de BBQ mooi knapperig. Ik kook ze tegenwoordig heel kort voor. 2min. Daarna gaan ze in een ziplock zal met wat ui, knoflook rozemarijn, zonnebloemolie en zout. Ik laat ze dan een paar uur intrekken. Door het voor koken trekt de olie met kruiden mooi in de aardappel. En dat geeft een fantastische smaak op de BBQ.
 
Hmmm, ziet er lekker uit. Ooit zwijn gegeten, maat van mij werkt in een natuurpark en daar moesten wat zwijntjes afgeschoten worden.

Ik vond de smaak van het vlees niet zo lekker (destijds nog helemaal niet echt aan het bbqen) gelukkig schoten ze ook jonge hertjes, daar waren de biefstukje dan wel weer superfijn van.




Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Roseval aardappeltjes zijn lekker vast. En het velletje wordt op de BBQ mooi knapperig. Ik kook ze tegenwoordig heel kort voor. 2min. Daarna gaan ze in een ziplock zal met wat ui, knoflook rozemarijn, zonnebloemolie en zout. Ik laat ze dan een paar uur intrekken. Door het voor koken trekt de olie met kruiden mooi in de aardappel. En dat geeft een fantastische smaak op de BBQ.

en hoe lang dan nog op de q?
 
Terug
Bovenaan Onderaan