Ik heb gisteren een RVS rooster besteld voor de WGA in 2 delen (spijlen 5mm dik) moet ik nog ontvangen, ben benieuwd)
Op mijn WGA ligt nu een Gietijzeren rooster in 2 delen, die heb ik nu zo'n jaar of 8 a 9.
Ik ben absoluut geen voorstander van gietijzeren roosters (skillets natuurlijk wel)
Het grote nadeel van Gietijzeren roosters is dat ze veel onderhoud nodig hebben, de patina die je erop zet door seasonnen, brandt op het directe gedeelte er gewoon weer vanaf, die kan die grote hitte niet aan Gevolg, die dingen gaan roesten waar je bijstaat.
Het standaardrooster van Weber is aardig maar gaat ook redelijk snel roesten, nu dus gekozen voor RVS, net als mijn oude 57 ook een RVS rooster heeft.
Voor het gewicht van gewoon staal tov. RVS hoef je niet zo bang te zijn RVS weegt wel iets meer maar het verschil is zeer weinig
Bijvoorbeeld:
een massief plaatje gewoon staal van 41 cm x 26 cm en 5 mm dik weegt 4180 gram
een massief plaatje RVS van 41 cm x 26 cm en 5 mm dik weegt 4230 gram
Een verschil van 50 gram en dat bij massief stalen platen
41 cm x 26 mm is overigens de afmeting (LxB) van een WGA rooster.