BasBQ
Beef en Steak

Was weer lang geleden: Awardwinning DanBras Sateh (Ajam)

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.091
Beste bbq-collega's

Het was alweer lang geleden dat we DanBras sateh gemaakt hebben. En wat is nou mooier dan dit op het spitje te doen?
Het recept is uiteraard te vinden op het forum. https://www.bbqgenootschap.nl/threads/sateh-babi-ajam-varkensvlees-kippenvlees.3484/
Hier de pic's

Woensdag avond de marinade gemaakt voor 2 kg kipdij. Donderdagmiddag de kipdij in stukken gesneden en in de marinade (ut ken net :cool: )
DSC_1993.JPG


Na 2 daagjes in de koelkast en af en toe omscheppen (ja, ik weet het: een ziplock is makkelijker maar die waren op) mochten ze gisteren op de spiesjes geregen worden. 6 flinke spiezen mag ik wel zeggen
DSC_1994.JPG


Zo, aan het spit op de bbq met wat rookhout
DSC_1995.JPG


Na 3 kwartier op 150gr precies 70gr. Perfect. Ze mochten eraf
DSC_1996.JPG

DSC_1997.JPG


Op het bordje
DSC_1998.JPG


Jongens, wat was het weer waanzinnig lekker.
En wat ben ik blij met mijn spitje.

Bedankt voor het kijken
Rick
 
Laatst bewerkt:
Super mooi! En lekker zal het ook ongetwijfeld zijn geweest


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dat ziet er goed uit

en ik geloof je gelijk dat je blij bent met je spitje.
(Ga’m nog niet op m’n lijstje zetten, wil nog van m’n M naar’n L 😱 ook, dan komt daar ook weer van alles bij)
 
Wat een fijne sateh weer!! Heb net gegeten maar zit nu alweer boven mijn toetsenbord te kwijlen........
 
Rick, ziet er geweldig uit. 😋
Zal wel geheel op zijn? Stuur me anders maar een hapje op. ;)
 
Heel mooi! Gaat hier op de todo!
 
Mooi resultaat. Krijg gewoon trek. Dit recept toch ook maar weer eens maken.
 
Errug lekker!
Zo'n spit blijft toch geweldig speelgoed ;)
 
Das een mooi spitje voor zulke spiezen!

Recept maar eens op slaan maar bij mij zullen ze gewoon op de grill gaan ;)
 
Goed bezig Rick.
Dit had ik ook wel gelusten. Moet deze specifieke variant nog gaan maken. Zo te zien is dat wel aan te raden. Toch maar eens gaan doen.
Je hebt iig weer lekker aan het BBQen geweest met het spitje
 
Goed bezig Rick.
Dit had ik ook wel gelusten. Moet deze specifieke variant nog gaan maken. Zo te zien is dat wel aan te raden. Toch maar eens gaan doen.
Je hebt iig weer lekker aan het BBQen geweest met het spitje
Zeker maken Bram. Is hele lekkere saté.
Zo Is er trouwens nog een hele lekkere, saté van tante miho.
 
Het klinkt zo simpel om een lekker stokje te maken, maar ik heb daar nog steeds moeite mee. Deze ziet er super lekker uit zeg

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan