In mijn Voorstel draadje eerder vandaag deze vraag al gesteld, maar benieuwd naar mening van mensen die deze categorie volgen:
Enige tijd geleden had ik teriyaki gehakt balletjes gemaakt. Ik was hier nogal uitgeschoten met de geraspte gember naar mijn mening. Hierdoor een flinke gember smaak, dat viel niet zo lekker bij mij.
Nu komt het vreemde. Vorige week had ik jalapeño cheddar balletjes gemaakt (zonder gember natuurlijk). Ik proefde dezelfde (vieze) smaak en kon ik alles weggooien want ik kreeg ze weg.
Die smaak zal dus niet van de gember komen maar van iets anders. Nu heb bij beide bereidingen (op de GBS 57) gebruik gemaakt van kokosbriketten van de Boerenbond/PetsPlace De binnenzak van de verpakking ziet er hetzelfde uit als deze: https://www.bakkerbrandstoffen.nl/product/kokosbriketten-10-kg/. Kan het zijn dat daar de vreemde smaak vandaan komt?
@Frits gaf aan dat het mogelijk berenlucht kon zijn van het gehakt (half om half), hebben anderen hier ervaring mee? Waren trouwens 2 verschillende batches.
Beide bereidingen waren op 130graden.
Ik hoor graag jullie mening!
Enige tijd geleden had ik teriyaki gehakt balletjes gemaakt. Ik was hier nogal uitgeschoten met de geraspte gember naar mijn mening. Hierdoor een flinke gember smaak, dat viel niet zo lekker bij mij.
Nu komt het vreemde. Vorige week had ik jalapeño cheddar balletjes gemaakt (zonder gember natuurlijk). Ik proefde dezelfde (vieze) smaak en kon ik alles weggooien want ik kreeg ze weg.
Die smaak zal dus niet van de gember komen maar van iets anders. Nu heb bij beide bereidingen (op de GBS 57) gebruik gemaakt van kokosbriketten van de Boerenbond/PetsPlace De binnenzak van de verpakking ziet er hetzelfde uit als deze: https://www.bakkerbrandstoffen.nl/product/kokosbriketten-10-kg/. Kan het zijn dat daar de vreemde smaak vandaan komt?
@Frits gaf aan dat het mogelijk berenlucht kon zijn van het gehakt (half om half), hebben anderen hier ervaring mee? Waren trouwens 2 verschillende batches.
Beide bereidingen waren op 130graden.
Ik hoor graag jullie mening!