BasBQ
Beef en Steak

Vault smoker

 
 
 

Gerard777

Gemarineerd
Berichten
2.031
Na het zien van BBQ pitmasters ben ik erg nieuwsgierig naar de zogenaamde "vault smokers". Ik kan er echter nergens iets over vinden in Nederland of Europa. Heeft iemand hier informatie over? Of weet je iemand die dit verkoopt of zelf maakt?

Voor zij die niet weten wat een vault smoker is:

http://www.knackjack.com/progress/vault.png
 
Hallo Gerard,
Bedoel je niet een rookkast? Deze kasten worden vooral professioneel gebruikt voor het roken van grote partijen vis of vlees. Google het maar eens.

Groeten Michiel
 
Nee Gerard bedoelt een vaultsmoker ;) Die worden hier ook niet gemaakt volgens mij. Onderin stook je je vuurtje en komt de warmte,  afhankelijk van het merk, via een waterpan systeem of via reverse flow via de zijkanten of een combinatie van beide boven bij het vlees.
Een goede vault, zoals bijvoorbeeld de pitmaker die wij mochten gebruiken op de Jack stook je warm en die houdt daarna zijn temperatuur beter vast dan een eitje, zo goed is hij ge?soleerd!

Kijk maar eens bij http://pitmaker.com/product/vin/?vin=23362368 en http://spicewineironworks.com/smoker-models/ Let dan ook even op de prijs ;)

Dan zijn er buiten de vault modellen ook nog Gravity Feed systemen. Daar gooi je aan dan bovenkant via een luchtdicht afsluitbaar luik houtskool en dat hangt dan in een koker boven een vuurtje. Doordat en geen lucht boven de buis kolen zit en je maar heel weinig lucht aan de onderkant toelaat zal maar een heel klein laagje onderaan gaan branden. De warmte wordt dan ook weer via wanden e.d. de ruimte van het vlees ingevoerd.

Daar heb ik nog wel ergens bouwtekeningen van ;)
 
Tjeemienee.. Wat een dingen zeg
 
Dat is idd geen gewone rookkast. Net een paar filmpjes gezien op YouTube, wat een ding zeg!!! Gerard ik begrijp je interesse :)
 
Wij hebben op de Jack er mee mogen werken, super apparaat.
 
07.jpg
 
Ik heb in een restaurant gewerkt waar ze de zalm rookte. In zo iets. Dat was een oude ge?soleerde voedsel/borden wagen met een deurtje. Met een elektrische kook plaatje. Rookmot op het plaatje. Plaatje vol aan tot het flink ging roken. Stekker eruit deurtje dicht en een half uur laten staan tot de rook was gaan liggen. Als ik het me nog goed herinner.

(Dat is wel heel iets anders als de afbeelding hier boven natuurlijk)
 
Mooie apparaten zeg!
 
Terug
Bovenaan Onderaan