BasBQ
Beef en Steak

Type staal offset Smoker

Dbruin

Tondelzoeker
Berichten
6
Hallo,
Ik ben bezig om zelf een offset smoker te maken (zie foto)
Hier wat korte specs:

De cooking chamber heeft een doorsnede van 610mm en is 6,4mm dik, 1 m lang

De firebox heeft een doorsnede van 508 mm en is 6,4mm dik, circa 0,5m lang.
de resterende onderdelen verschillen tussen 4-8mm dik.

Nou gebruiken we S235JR staal, is dat een slimme keuze? De roosters zullen wel van RVS zijn.

Zijn er nog zaken waar we op moeten letten, we hebben de richtlijnen gevolgd van de ond


Groeten,

3A6C4B71-9BB8-4511-9B09-79F7740C1A9F.jpeg
 
Idealiter bouw ik hem natuurlijk voor 10+ jaar haha. Zeker gezien de staalprijzen nu. Maar dat moet dus goedgaan met s235?
 
Dikte komt alleen ten goed voor de warmte. Die ik heb gemaakt is 4mm, en prima en stabiel in gebruik ook bij 24 uur sessies.

 
Laatst bewerkt:
S235JR staal is gewoon staal, goed te lassen en te plooien. prima voor een smoker.
De dikte van je staal houd de warmte wel beter vast.
 
Terug
Bovenaan Onderaan