Omdat mijn vrouw zwanger is zijn grotere stukken rood vlees geen optie. Daarom gezocht naar alternatieven. Toen ik bij het adresje waar ik mijn vlees vandaan haal de tomapork van het Duroc varken voorbij zag komen wou ik die eens proberen.
Deze bereid volgens recept van Noskos met een rub met koffie. Eerst indirect op 150C gegaard naar 62C. Vervolgens direct op 250C afgegrilled naar 68C en laten rusten tot 70C. Liever zou ik gaan voor lagere temperaturen maar met een zwangere vrouw geen risico’s nemen. Desondanks een zeer smakelijk stukje vlees en voor herhaling vatbaar. Hieronder de foto’s ter inspiratie:
Deze bereid volgens recept van Noskos met een rub met koffie. Eerst indirect op 150C gegaard naar 62C. Vervolgens direct op 250C afgegrilled naar 68C en laten rusten tot 70C. Liever zou ik gaan voor lagere temperaturen maar met een zwangere vrouw geen risico’s nemen. Desondanks een zeer smakelijk stukje vlees en voor herhaling vatbaar. Hieronder de foto’s ter inspiratie: