BasBQ
Beef en Steak

Tomapork

JasperBoZ

Vuurmaker
Berichten
96
Omdat mijn vrouw zwanger is zijn grotere stukken rood vlees geen optie. Daarom gezocht naar alternatieven. Toen ik bij het adresje waar ik mijn vlees vandaan haal de tomapork van het Duroc varken voorbij zag komen wou ik die eens proberen.
Deze bereid volgens recept van Noskos met een rub met koffie. Eerst indirect op 150C gegaard naar 62C. Vervolgens direct op 250C afgegrilled naar 68C en laten rusten tot 70C. Liever zou ik gaan voor lagere temperaturen maar met een zwangere vrouw geen risico’s nemen. Desondanks een zeer smakelijk stukje vlees en voor herhaling vatbaar. Hieronder de foto’s ter inspiratie:

42103BB5-EA7C-40A0-9762-A5E6BCFA0666.jpeg


884C570D-7321-4806-BB7D-75C200E8FA88.jpeg


2823E9DE-3875-4D92-A354-A5628753EDFE.jpeg


E2CFC727-A5EB-400E-9E3F-96110C45E843.jpeg


072E608F-64FC-4794-B0D1-040CF571D267.jpeg
 
gefeliciteerd met de zwangerschap.

juist nu is de tijd voor rood vlees. Alles voor jezelf :ROFLMAO:

prima tomapork zeg.. Mooi gelukt
 
Gefeliciteerd met de toekomstige kleine. Ik zou nu ook zeggen meer rood vlees voor jezelf.

Resultaat ziet er goed uit. Wil ook een keer die koffie rub proberen.
 
Gefeliciteerd beide

Er hadden er 2 op de Q gepast 😉
 
Hoi Jasper dit ziet er verdomd lekker uit, ken het zelf (nog) niet. ;)
Mooi hoor en gefeliciteerd natuurlijk met de zwangerschap, spannend!(y)
 
Gefeliciteerd met de toekomstige uitbreiding. Ziet er goed uit die uit de kluiten gewassen karbonade.
 
Duroc varken is een heel fijn ras om stukken vlees van te hebben. Ik zou hier geen probleem mee hebben om dat de komende 9 maanden te eten.
Gefeliciteerd met de zwangerschap.
 
Terug
Bovenaan Onderaan