BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk steak kalfsvlees

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Deze keer bereiden we kalfs tomahawk steak die we eerst in een marinade met bier zetten (speciaal voor de fotowedstrijd deze maand)

ACtC-3eh13XDJCPyrTnmN9pPAk5IU7XzS-wCTG2P0nfN-xm3rBKBD8A9r6SnM_DzHL0NGB1Ty4azk9I4vlBbsx7wvAEeuIzwdU5yi20BuFh31fVzD0DlwPqdtW5_dpVgZjq7h1xIEbsy5Vaea1Mapj0OF-z1=w1168-h657-no

Onze marinade bestond uit 1 fles donker bier, wat rasp van een sinaasappel , het sap van de sinaasappel en een eetlepel basterd suiker.

ACtC-3fJ8R_Ep4oEtxCMsHrBbEjnWBR8skYGBfrjC9RI4m5YyL34-63k7ynnsAptIGdBkArQVmjUJ8W1uitmDovLN_LyBy2kj-o4G6RSR9HOTKJ8vg3e-s0nxQ5nSchogyp_884p_z6T2nH8uB6jPpT2v_1b=w1168-h657-no

Na 4 uur marineren depten we onze steaks droog, even inwrijven met olijfolie en een klein beetje zeezout.

ACtC-3dp_Q-Iwh_QA-l_qtcbPm2K4KCBbK_NTX1xWDgjgKIH5nI-Moe49M03G3IC5R5OrMqY0OUyRY-vM59aD0UTXOAGwP2TzWeam6YWXgKBfjVneZRU89c9WNaAgNh2-ATqbO-ste7WIvz1L64DEmWkkMBI=w1168-h657-no

We hadden er wat houten prikkers in gestoken om het rib-eye gedeelte vorm te geven en bij een temp. van zo’n 175ºC mochten ze op het rooster.

ACtC-3d_QLo_b3ijwzhI5VH7lbLrK46zSiPrIIhb1BwTaHr6-cRE2N1vqxXwiqpTZQnuwU-KcOHxjyie9OemgX_aJSgAbExBVcRV9xEAZHJvpciLrd2G-vhceACV2nx9NwwCXo-TcFsl9i3-uj3xPMPkYNEM=w1168-h657-no

Na een paar minuten even draaien.

ACtC-3eMggMIUOeHkZRL2uEOlBY6PSYV7B9bSJfL848-9j9uk5fq1KeoeYFNlx0HY_640TMJ61z1QIbaCqN5reTVXBiC9NAoeaUEjhW2aZycWMhFX0TLVqbuDOcqzSg1nAZwggcscMGkrSu6BLbGmyLrRqpU=w1168-h657-no

En er begon al een mooi grill ruitje te ontstaan.

ACtC-3fYZdb6DrV_w9lnAonXVXEBceqXKmZ2kkg_Tc_CzFQgDIWlahJ7jCFAEymTmcSSG3T7ayNwB-KMzjWATcEo6ztWvyjZr_U4bLm39f3ZqEeXtFQyvYI1GFEX-_RHthLYGfIyjz52-5uM3z-9khShlSbC=w1168-h657-no

Dit gaat toch prima!

ACtC-3cs4NwgDiNLBKCaLowR9zhwg-L4-ICPwnT9a05FNIP53lqrql77FLMGjlNEfw3XS-LmshDO7l1uYvUuF_4SOUI46DVwk_k8Nv6EHzNW-3Zj3p_nXXWQP-2ksO2ipvj9pbJM3Z0yYtrMf9EwqRdGRFRk=w1168-h657-no

Lekker!

ACtC-3ehYlpgiTOd5NYp2SGFRwHDLLJbV0jb0LZNw8b7T7ziK_A2vrqn_CJ7TaWfGyY9_PJFud7GzO7IMhBOQhTEHo5ppo23MKpew8BZUybnN5-zzRtg6_9JVlI4VMtJWgCiOO_pc7aizKYiAUUT4GAMDi7m=w1168-h657-no

Van een pakje ongezouten roomboter (kamer temperatuur) maakten we samen met een paar theelepels rub een soort van kruidenboter.

ACtC-3fX2K0rcF1bqR8zTMPME8uIQH93F7ztYNi3jfTETmkinrFzyMSkAMbxYcsF_yDON2YjRnKePz_9TS5YbeY2GMDAPeRLRcmobWjMVuQmnV-asEB1M2H2PTjN_B-bSnv_SUXCyWhPs2kfwkttStlDJVGR=w1168-h657-no

En als de rol goed is terug gekoeld, in een paar plakken snijden voor strakjes op onze tomahawk’s.

ACtC-3et4wx0Zd0JSBnCs9WN-4-26bEZ5fKAOts-RdPTViu9ED2N256LQVGJF0W1o3S63kf5GIhYuPE-wqowiWUr0u6i8vYdB5evcEtDIUnXPlZE3Y-lzico2XmnYg5UtFM0BLRkddjhjJrfB0j3fPwnDPFe=w1168-h657-no

Bij een kerntemperatuur van zo’n 55ºC mochten ze rusten op ons plateau.

ACtC-3c4XqFBEbhACMdRn-lUL6RQ8uITNwT_FeRqJdpTjicG_AOzZnExOqMLa2ZnHuVPBxMBeS0yxHROeXlXtCKDeX_b4224XmNhgVXHqOFumazHkW6nJTGJipJvtaCXwirh6kss2k5laBD_mu-o3fzjd9pn=w1168-h657-no

Mooie plak van onze ‘steak boter’ erop.

ACtC-3fVuzW42Bok6dSWqFHtIDF4T17pAEQIM36C3mJILNc0gKULMrKXUFkUSnoY-swB3bcn2OZmLF47tsMRLasbi3dndVmXAXLdGGVl-LI5eicsqZQH9S0VZOf4460ByV6qXF4d-8v0h8spRJhseN-iHZ7L=w1168-h657-no

En dan…gloeiend hete houtskool op de plak boter.

ACtC-3fBNX2qf7ilT-9xwcqnfrUmpBwGiVH4cYfkg0nVR2JZ6b8fKUa5iL1GfpAOcyUqbVQtZjlkgs1Fjv3puibuMchfpoknYnzjoHT1EboWmSGHlpdyF_lp3x1T5ViNhWMiH6gZUqa3RqXmOjnLcnXGGLDX=w1168-h657-no

Op deze manier smelt de kruiden uit de boter heerlijk over je steak.

ACtC-3dlA4G2f8FZxtIEqnwWdV3s4qxjoYB1jt1Zalp6P30i9znKv7cMwLr8nvEWk01xhB3z_SY_7rz43ksaEMSZCOnB-tiZByujEHgauneM1E6foriuDehAMY3SofoY737inywEYwPmskdhEL_JzFrx7xH_=w1168-h657-no

Na enkele minuten de kooltjes eraf (volgende keer een groter stuk houtskool gebruiken zodat alles wegsmelt)

ACtC-3c7KsTw9fYZoU0JdnNeC4cNXKwmRBap0vGN-Mb2XVwbgOmHmMCQNtuIQKpYQBVK5SNkDLOlz-aMwrYnv4Vr_YmDpe6GEfp09CbIrSpLCe4qlQkk95y6eFA0nX20CGCXFRyCbsYvC8_HpI2GAotoCWyH=w1168-h657-no

En natuurlijk even snijden.

ACtC-3ePOKfodSyftoOaFNLPpIwxoDiefm0AYKwlpPQIpBNisYEu_3lJ6dWvq3PY1ussoxXdamUBX0Q0Vye7ffi9ipwd8Ay5NieTCr-0zL-i1f1NHa2qeeEX8f7jtMjekf-zJ7f1UXp_Vf9douVCTkqqIZw1=w1168-h657-no

Onze tomahawk was mooi gegaard, perfect van smaak en met zo’n bijzondere manier om je boter met houtskool te smelten, gewoon weer leuk om te doen. Bedankt voor het lezen!

En kijk natuurlijk ook de video weer op Youtube BensBQ.

 
Laatst bewerkt:
oooh, wat ziet dat er lekker uit zeg, zal vast nog beter gesmaakt hebben, "klikt youtube link aan"
 
Ziet er weer lekker uit Ben en een mooie uitgebreide fotoreportage. (y)
 
Lekker en leuk!

Groeten van Robert
 
Ben, sit ziet er zeer mooi en fantasievol uit.
Je legt de lat voor de fotowedstrijd gelijk op een hoog nivo. 🤔
 
Ben,

Dat ziet er prachtig uit.

Zo'n (kalfs) tomahawksteak moet ik toch ook maar is maken!
 
Dank je Hans, zou soms nog wel meer foto's willen plaatsen maar denk soms misschien iets teveel :D

Beter eentje teveel dan te weinig want dan mist de kijker toch veel van het verhaal.
 
Heerlijk Ben, ziet er fantastisch uit, water loopt me in de mond.
Kalfsvlees is zo lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan