- Berichten
- 207
Als dank voor de pulled pork die ik laatst voor de schoonfamilie had gemaakt, een mooi cadeautje gekregen. Of gewoon een hint dat ik ze vaker moet uitnodigen.
Rook! van Steven Raichlen
Na alle informatie opgezogen te hebben uit het boek, wilde ik de opgedane kennis snel benutten. Wat me erg trok was het roken met thee en rijst. Altijd leuk om een keer iets te proberen. En omdat ik toevallig eendenbouten had liggen, en alle ingrediënten in huis had, kon ik meteen beginnen.
Eerste de boutjes in de kruiden zetten
Daarna het thee/rijst/hout mengsel
De kolen aangemaakt en de bouten en rookmengsel erop gelegd.
Even snel werken want het begon al snel te roken.
Na 2 uurtjes op 110 graden mag de temperatuur naar 175.
Ziet er al goed uit
Er hangt een heerlijke kruidige en bloemige geur rond de Q.
Nog een uurtje en dan zijn ze klaar.
Intussen de aardappels in de oven. Deze had ik gemaakt met sesamolie, olijfolie, sojasaus, zout en peper.
Hierna de spinazie in de pan met wat room en boter. Snufje zout en peper erbij. Altijd lekker
En nu even kijken bij de eendjes.
Voelen lekker krokant aan en zien er goed gaat uit. Kerntemperatuur niet gemeten maar na 3 uur zal dat wel goed zitten.
Alles op het bordje en smullen maar
Heerlijk stukje eten. Er zit een heerlijke smaak aan de eend. Bloemige kruidige rook smaak.
Voor herhaling vatbaar maar waarschijnlijk dan met eendenborst of iets van varkensvlees
Rook! van Steven Raichlen
Na alle informatie opgezogen te hebben uit het boek, wilde ik de opgedane kennis snel benutten. Wat me erg trok was het roken met thee en rijst. Altijd leuk om een keer iets te proberen. En omdat ik toevallig eendenbouten had liggen, en alle ingrediënten in huis had, kon ik meteen beginnen.
Eerste de boutjes in de kruiden zetten
Daarna het thee/rijst/hout mengsel
De kolen aangemaakt en de bouten en rookmengsel erop gelegd.
Even snel werken want het begon al snel te roken.
Na 2 uurtjes op 110 graden mag de temperatuur naar 175.
Ziet er al goed uit
Er hangt een heerlijke kruidige en bloemige geur rond de Q.
Nog een uurtje en dan zijn ze klaar.
Intussen de aardappels in de oven. Deze had ik gemaakt met sesamolie, olijfolie, sojasaus, zout en peper.
Hierna de spinazie in de pan met wat room en boter. Snufje zout en peper erbij. Altijd lekker
En nu even kijken bij de eendjes.
Voelen lekker krokant aan en zien er goed gaat uit. Kerntemperatuur niet gemeten maar na 3 uur zal dat wel goed zitten.
Alles op het bordje en smullen maar
Heerlijk stukje eten. Er zit een heerlijke smaak aan de eend. Bloemige kruidige rook smaak.
Voor herhaling vatbaar maar waarschijnlijk dan met eendenborst of iets van varkensvlees