BasBQ
Beef en Steak

Thee gerookte eendenbout

 
 
 

(Koen)

Kooltjesharker
Berichten
207
Als dank voor de pulled pork die ik laatst voor de schoonfamilie had gemaakt, een mooi cadeautje gekregen. Of gewoon een hint dat ik ze vaker moet uitnodigen.

Rook! van Steven Raichlen

Na alle informatie opgezogen te hebben uit het boek, wilde ik de opgedane kennis snel benutten. Wat me erg trok was het roken met thee en rijst. Altijd leuk om een keer iets te proberen. En omdat ik toevallig eendenbouten had liggen, en alle ingrediënten in huis had, kon ik meteen beginnen.

Eerste de boutjes in de kruiden zetten
20201016_110740.jpg

Daarna het thee/rijst/hout mengsel
20201016_131812.jpg

De kolen aangemaakt en de bouten en rookmengsel erop gelegd.
20201016_160406.jpg

Even snel werken want het begon al snel te roken.

Na 2 uurtjes op 110 graden mag de temperatuur naar 175.
Ziet er al goed uit
20201016_170557.jpg

Er hangt een heerlijke kruidige en bloemige geur rond de Q.
Nog een uurtje en dan zijn ze klaar.
Intussen de aardappels in de oven. Deze had ik gemaakt met sesamolie, olijfolie, sojasaus, zout en peper.

Hierna de spinazie in de pan met wat room en boter. Snufje zout en peper erbij. Altijd lekker

En nu even kijken bij de eendjes.
20201016_174007.jpg

Voelen lekker krokant aan en zien er goed gaat uit. Kerntemperatuur niet gemeten maar na 3 uur zal dat wel goed zitten.
Alles op het bordje en smullen maar
20201016_174706.jpg

Heerlijk stukje eten. Er zit een heerlijke smaak aan de eend. Bloemige kruidige rook smaak.

Voor herhaling vatbaar maar waarschijnlijk dan met eendenborst of iets van varkensvlees
 
Mooi gemaakt, dit ga ik ook eens proberen.
 
Dit ziet er lekker uit zeg :) Tijd om dit boek maar eens aan te schaffen.
 
Prachtig mooie eendebouten ook. Ziet er allemaal erg smakelijk uit!
 
Lekker hoor
Mooi bordje eten
 
Terug
Bovenaan Onderaan