BasBQ
Beef en Steak

Temperatuur Pulled pork

 
 
 

de volle

Gemarineerd
Berichten
1.052
Ik wil a.s. zaterdag voor de eerste keer PP maken. Nu weet ik niet of ik de temperatuur stabiel op 120 gr kan houden. is het een probleem als deze op 140 gr uitkomt? Bereidingstijd korter? Droger? Graag jullie ervaringen.
 
Hoe stabieler de temperatuur hoe beter het vet zal renderen en hoe malser het resultaat zal zijn. Maar als er wat schommelingen in zitten is dat op zich geen probleem. Probeer de temperatuur echter niet té hoog te laten worden, anders heb je kans dat rub (peper/suiker) verbrand.

Als je het op een ketelbarbecue maakt dan zou ik gebruik maken van de snake methode. Daarmee blijft de temperatuur heel stabiel. Als de temperatuur wat lager blijft is dat ook geen probleem, het duurt dan alleen iets langer.
 
pp kan best wel wat hebben. 140 gr is geen probleem maar mooier is natuurlijk die 110-120gr. hoe lager de temp, hoe langer het duurt, hoe malser het vlees. met name voor de wat taaiere stukken die erin kunnen zitten.
en verder: kerntemp meten. misschien dat ie met 140 gr sneller gaat. gewoon goed in de gaten houden. kweetnie welk recept je gaat volgen maar ik zou zeker inpakken met een wat hogere temp om uitdroging tegen te gaan.

en je bent ook afhankelijk van je vlees. soms duurt het een uur korter of langer, ook bij 120 gr
daarbij wordt het zaterdag niet superwarm, dus misschien kom je toch op die 120 gr uit.
al met al, gewoon doen. het is erg leuk om te maken, heel erg lekker om te eten en je verdient er een stickertje mee :cool:

hoeveel kg ga je er op gooien?
 
Laatst bewerkt:
Daar hoef je je niet te druk te maken, maar probeer zo toch tegen de 120 te gaan zitten. Bij hogere temp wel eerder inpakken.
 
Toevallig vorige week voor de eerste keer PP gemaakt. Ik had hem op 110 qua roostertemperatuur en dat was perfect. Als je voor de inpakmethode gaat bij 70 graden kerntemperatuur van het vlees en het vlees heeft een gewicht van zo'n 2 kilo dan is 7 uur haalbaar. Stook je bbq dan wel iets verder op nadat je het vlees hebt ingepakt. Zoals eerder vermeldt: probe op het rooster is de sleutel tot succes. (een van de)
 
Hoe stabieler de temperatuur hoe beter het vet zal renderen en hoe malser het resultaat zal zijn. Maar als er wat schommelingen in zitten is dat op zich geen probleem. Probeer de temperatuur echter niet té hoog te laten worden, anders heb je kans dat rub (peper/suiker) verbrand.

Als je het op een ketelbarbecue maakt dan zou ik gebruik maken van de snake methode. Daarmee blijft de temperatuur heel stabiel. Als de temperatuur wat lager blijft is dat ook geen probleem, het duurt dan alleen iets langer.
Ik gebruik in mijn kamado (everdure 4k) de snake methode anders krijg ik hem niet laag.
 
pp kan best wel wat hebben. 140 gr is geen probleem maar mooier is natuurlijk die 110-120gr. hoe lager de temp, hoe langer het duurt, hoe ma lser het vlees. met name voor de wat taaiere stukken die erin kunnen zitten.
en verder: kerntemp meten. misschien dat ie met 140 gr sneller gaat. gewoon goed in de gaten houden. kweetnie welk recept je gaat volgen maar ik zou zeker inpakken met een wat hogere temp om uitdroging tegen te gaan.

en je bent ook afhankelijk van je vlees. soms duurt het een uur korter of langer, ook bij 120 gr
daarbij wordt het zaterdag niet superwarm, dus misschien kom je toch op die 120 gr uit.
al met al, gewoon doen. het is erg leuk om te maken, heel erg lekker om te eten en je verdient er een stickertje mee :cool:

hoeveel kg ga je er op gooien?
Ik dacht dat het 2.5 kilo is. Gewoon PP kruiden erop en dan tzt inpakken met ?? (nog even uitzoeken) Op mijn andere bbq ga ik met BCC aan de slag.
 
Toevallig vorige week voor de eerste keer PP gemaakt. Ik had hem op 110 qua roostertemperatuur en dat was perfect. Als je voor de inpakmethode gaat bij 70 graden kerntemperatuur van het vlees en het vlees heeft een gewicht van zo'n 2 kilo dan is 7 uur haalbaar. Stook je bbq dan wel iets verder op nadat je het vlees hebt ingepakt. Zoals eerder vermeldt: probe op het rooster is de sleutel tot succes. (een van de)
Probe's genoeg 4 in de verdure en 4 op inkbird Ik zal vroeg beginnen kan ik na 8 uur elke keer een klein stukje proeven
 
Ik dacht dat het 2.5 kilo is. Gewoon PP kruiden erop en dan tzt inpakken met ?? (nog even uitzoeken) Op mijn andere bbq ga ik met BCC aan de slag.
dat worden 2 stickertjes dus 💪
vergeet niet fotos te maken, en dan ook van het vlees op het rooster :cool:

succes
 
Terug
Bovenaan Onderaan