BasBQ
Beef en Steak

Taco's met Pulled Wild Zwijn

 
 
 
 

BensBQ

Gemarineerd
Berichten
1.775
Deze keer hadden we een mooi stuk wild zwijn procureur waar we ‘pulled wild boar’ van wilde maken. Omdat het een stukje van 750 gram was besloten we er taco's met koolsla van te maken (less is more)

ACtC-3fTWAC7D9VdEM6jDxJ1_D4JMSP3uCVfkDivt569sL-w_Z_7cLXpiZU8qFU3jP0NVbKrUPkhJ0p8rfefp8a4VxN_uTiR02_UNj73zj6V44j1UVzYgwWSmwOaZWZTU74hCXZrmlFCSlsnp9Q32XKtCHVp=w876-h657-no


Het stuk procureur had een gewicht van 750 gram.

ACtC-3cs2L7hiKXwEYMjVnw6TvKaV1VWlhlppQRyI96EZ_Rc5pmc8uFWeZr-btWa1-cUAwtBuoDXOYNOMcaUIUFIhA3IROI1wt_YwDPARD0Uo16VDt8xVL5lqz-g6_2xNpmDJ_B4XtqfJcA_R-hVKQljPfHX=w876-h657-no


Wild zwijn staat erom bekend dat het wat magerder is dan ‘gewoon varkensvlees’ dus injecteerde we het vlees met een mix van appelsap/appelazijn.

ACtC-3fNlGNkkEDpXgnKQBGCtV3zitNTSD5Y27R8jqrx6Ms_Q82710GQ04uefL-VV0Eqvk6H8-wnlnzkTnnWlqL4h_zN-IhAWiHKtItkdZKdCqO1pszzgz1wr5KnVIQCJn9sJGwYgvB6WHsnEd5tQLzXp5AZ=w876-h657-no


De rub hadden we gemaakt van 1 el. mosterdpoeder, 1,5 el. knoflookpoeder, 1,5 el. uienpoeder, 0,5 el. cayennepeper, 2 el. paprikapoeder (mild), 1 el. zwarte peper, 2 el. zeezout, 0,5 el.komijnpoeder en 1 el. Chinese 5 spice.

ACtC-3eNJnN7-D2cgAD-zarocQTlotDBQgJrXNBNdbxfm9I0WvIUqUZW7bAHZ-uTNFtBDzTWmUmQE7ESBJySu93Bj6xM6_pU1omHT5E6pTsCwidGS8iQrCjEA5dmSZchpBI9jlSEn1LBxlUyILx55KQZXuqt=w876-h657-no


De volgende dag mocht ons stukje wild zwijn op de Q bij een temp. van 125ºC. met een lekkere chunk pruimenhout.

ACtC-3eBYkFi5jyUwprsPBUvT7ovtPAVcNhnP3jMYTYLEKGUarNCBdqjomtI2GBeCQo3b1_R59bLwTeQ3zIQX9HbL6fWqjZQWrZLCdWjR0k67gCj-aUfOopBcN_E2_33Vc_b9mHMYHaE-qnwg5YGTfTsfGty=w876-h657-no


Na 2 uurtjes hadden we een kern van ruim 60ºC. en besloten we het in te pakken in alu folie (was bang dat het anders te droog zou worden) met een beetje appelsap, om het vervolgens door te garen naar een kern van 91+

ACtC-3eM7trRxcm_W9g8oz0jeeuvVszeykwjrMueumz84kOOa2Q_PYcgHlunmFgFq_l_K-6Ot0PJBI-LOviMamQc5bweEKDqSnbtkz0fIeolrHjWgtFY7sSSYTXT8DtWoaLXmF2bcn5nmSUMoVincGuVzeCk=w876-h657-no


In de tussentijd maakten we wat koolsla. We maakten dat van 300 gram witte kool, 150 gram wortel, 1 ui, 2 el. mayonaise, 2 el. Griekse yoghurt, 1 el. mosterd, 1 el. appelazijn en een snuf peper en zout.

ACtC-3f1XwuJ61-R-PH4_x2T5j222bH-cKFt8QiORIFkYf_KqTfK2x5BewnwJTU4lCd6RlvR57dz_hTogvzjhoxSztyPe_nkjqSnQPd8-RleNhA8ES31hEIUAtQtkvL_kMxDRYRwUcZAWxw7x9XI97Tv3hdZ=w876-h657-no


Na zo’n 4 uurtjes hadden we een kern van 91ºC. en konden we de procureur laten rusten. De Q wat warmer gemaakt (160ºC.) en wat taco’s op het rooster voor zo’n 6-8 minuten.

ACtC-3fL503yY5M4gqUkxPAJ9XYG5oYGgUjcEK59yUaBdTlh_u9hKVgp0XDxGnl3KfiAaag9QxkL72p-crPkKsetvAX9Sa90jv0RGz6rU26CXacOVXQrOv2uSNEjemVN7Sw5RMtOX4EGSbQGYiS2FFSU6_GM=w876-h657-no


Het vlees was goed te pullen, smaak was lekker en niet droog. Tijd om wat taco’s te maken. Eerst wat van onze koolsla erin, beetje wild zwijn en een streepje bbq saus.



ACtC-3f3gz9mcRVFNL-uGw8aCv76w8mVCm0sfWtIIAsBOQ6D8ezFe9IpiLn1NVmQVTVF0BuQecE8XyHgEF0cLFRLzEnu-1Y5fmYl43CuGF8elBOH69iT0Ovu4Sd0iCZHK0hVvUUH9o77OHB1qKdkybTsb0qR=w876-h657-no


Een toepasselijk wijntje erbij, Cabernet Sauvignon van Wild Pig.

ACtC-3eOILJDFeUu_igS2CFTW_onLDl93qbQzmjX-pml1qAwUKy8cQcAvNyHlMSLfQlsZybhgTLw0t2St-66DBiCJ2FbuqbeuE6kPO3dtdEG3qBz58fGxIJ4-1_szKfD2pXje3zxMDSUw8Rmy6DYOCOnrRv6=w876-h657-no


De taco’s met ons pulled wild zwijn waren top!

Bedankt voor het lezen en natuurlijk is dit ook weer op beeld vastgelegd.

 
Laatst bewerkt:
Dat klinkt ook erg mooi.... Binnenkort toch maar weer eens het sporten fanatiek oppakken, als ik alle inspiratie hier in praktijk wil brengen....
 
Wat een geweldig product en presentatie.
 
Ziet er goed uit Ben! Smaakt een wild zwijn heel anders dan gewoon varken? Heb het helaas nog nooit geproefd.
 
Ziet er goed uit Ben! Smaakt een wild zwijn heel anders dan gewoon varken? Heb het helaas nog nooit geproefd.

Ik vind de smaak van wild zwijn wat voller, het is natuurlijk een alleseter, zodra het gepuld was, eerst puur proeven natuurlijk en dan proef je verschil. Later met de koolsla, beetje saus op een taco smaakt het gewoon naar pulled pork.
 
Dat idee had ik ook, als je hem zo los eet zonder een broodje, wrap of een taco heb je zeker meer smaak.
 
Tjongejonge. Dat ziet er goed uit Ben.
Heb het al vaak zien liggen, maar tis nog niet in mijn winkelwagen belandt. Gaat zeker een keer gebeuren.
Zie ik het nu goed en Is het vlees wat donkerder van kleur dan varken?
 
Tjongejonge. Dat ziet er goed uit Ben.
Heb het al vaak zien liggen, maar tis nog niet in mijn winkelwagen belandt. Gaat zeker een keer gebeuren.
Zie ik het nu goed en Is het vlees wat donkerder van kleur dan varken?

Vlees is wel iets donkerder maar deze foto is met de 'verlichting aan' in de keuken gemaakt, maakt het ook iets donkerder.
 
Mooie run Ben. PP van wildzwijn is altijd een mooie uitdaging. Ik vind vaak de structuur van het vlees ook verfijnder.
taco's zien er goed uit. Had graag aangeschoven.
 
Dat ziet er fijn uit! Met wild zijn nog nooit gemaakt, ook maar eens op 'de lijst' zetten. :)
 
Super mooi en ziet er super lekker uit. Mooi creatief gerecht! Weer nieuwe inspiratie hierdoor, dank! 😎
 
Terug
Bovenaan Onderaan