- Berichten
- 323
Kip dij heb ik eerst in een badje laten zwemmen van een stevig biertje quadrupel en 20 gram zout. Na een paar uurtjes de kip laten uitlekken en laten drogen in de koelkast. Dat duurde een uurtje of 4. Ondertussen heb ik in een pannetje een warme marinade gemaakt met daarin:
60 ml olijfolie, 2 eetlepels worcestersaus, 5 tenen knoflook 50 gram boter, 6 eetlepels chili saus, wat paprika, oregano en chilipoeder. Van ieder ongeveer een halve eetlepel en een flinke toef Sambal. Toen deze was afgekoeld kon gemend worden met de Gamba’s waarna deze ook de koeling in gingen.
De kip heb ik in blokjes gesneden, en aan spiesjes gedaan. Even bestrooien met kipkruiden en weer terug in de koeling.
De Q werd aangemaakt. Doel 220 graden. De kip eerst 20 minuten indirect en de gamba’s kwamen 10 minuten later erbij. Daarna nog even afgrillen op een gietijzeren rooster en mijn werk was gedaan.
Laatst bewerkt: