BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees bbq style

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.346
De vrouw wou graag mijn stoofvlees, en omdat maandag nog bij mijn weekend hoord had ik de tijd om het te maken.
En de kinderen weer naar school πŸŽ‰πŸŽŠπŸ˜.
De benodigdheden bij elkaar gezocht ,en nog een winter peen (was hem eerst vergeten πŸ˜„)
20220110_123545.jpg
.
De Bastard opgestookt om heet te grillen en 1kg
Aan rib lappen er op met peper en zout .
20220110_123723.jpg
20220110_123836.jpg

Vlees aan de kant en de groenten er in voor bbq/vuur smaak .
20220110_124012.jpg
20220110_124739.jpg

Groentes er uit en schoonmaken en vlees snijden.
De DO er op met roomboter er in en even door bakken
20220110_125907.jpg
20220110_130227.jpg
.
Toen het bokbiertje er in (en een slokje voor de kok 🀫)met runderbouillon.en verse laurier.
Broodje met mosterd scheutje appelazijn.
En stoven maar.
20220110_130552.jpg

Na 3 uren Wanneer hij al lekker indikt proeven en na gelang bij sturen, vond hem wat zuur dus wat bruinesuiker er bij peper en zout .en op het eind wat bbq saus er bij .
20220110_170230.jpg
.
Ondertussen aardappel blokjes voorgekookt en met een mengsel van olijfolie paprikapoeder knoflook en peterselie In gesmeerd .
En er bij op de bastard.
Totaal 5 uur gestoofd aardappelen 1 uur .
Heerlijk gegeten
20220110_164536.jpg
 
Lekker stoofpotje geworden zo!

Zo te zien ben ik niet de enigste die creatief met zijn weber searing grate is. πŸ˜‚
 
Lekker stoofpotje geworden zo!

Zo te zien ben ik niet de enigste die creatief met zijn weber searing grate is. πŸ˜‚
πŸ˜…deze had ik in Duitsland gekocht voor €18 .
Perfect hier in de Q zo net boven de kolen.
 
Lekkere reportage. Heerlijk dagje zo
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ziet er lekker uit. Van de blokjes vlees is er niet meer veel over gebleven.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ziet er lekker uit. Van de blokjes vlees is er niet meer veel over gebleven.
Nee klopt was meer pulledcow πŸ˜…,maar lekker romig en mals, was top
 
Nee klopt was meer pulledcow πŸ˜…,maar lekker romig en mals, was top

Dan heeft het toch wel heel lang erop gestaan, niet? Bij mij staat het een 4 Γ  5u op het vuur en bak ik eerst 'alles' aan op de plancha. Maar bij mij komen er nog stukken uit. Dus zou graag willen weten hoe het komt dat het bij jou pulled beef is geworden? Want lijkt me ook wel eens lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Geweldig om de groenten zo eerst in het vuur te gooien. Ga ik .ook eens doen.
Dit potje ziet er weer erg lekker uit. πŸ˜‹
(ik hou wel van een (stoof)potje) ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dan heeft het toch wel heel lang erop gestaan, niet? Bij mij staat het een 4 Γ  5u op het vuur en bak ik eerst 'alles' aan op de plancha. Maar bij mij komen er nog stukken uit. Dus zou graag willen weten hoe het komt dat het bij jou pulled beef is geworden? Want lijkt me ook wel eens lekker.
Had het er 5 uur op gehad, waarschijnlijk komt het door dat ik er appelazijn er bij had gedaan dit later wel bij sturen met bruinesuiker.
 
Geweldig om de groenten zo eerst in het vuur te gooien. Ga ik .ook eens doen.
Is ook lekker geeft wat meer bbq/vuur smaak .
En de knoflook word zoeter .
Doe het bij meerdere gerechten.
 
Lekker stoof gerecht. En ik weet niet ook waarvoor ik mijn gietijzeren rooster van weber nog meer voor kan gebruiken πŸ˜…
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Jij hebt er wel een potje van gemaakt zeg. Heerlijk
 
  • Haha
Waarderingen: Rdj
Ho Ho! Geen gietijzer op gietijzer!
Dat is niet goed voor het gietijzer..

Ziet er goed uit, dat idee van de weber searing grate te gebruiken voor de lage cowboy modus had ik ook al eens, goed om te zien dat dat prima werkt.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ho Ho! Geen gietijzer op gietijzer!
Dat is niet goed voor het gietijzer..

Kun je ook uitleggen waarom?
Ik kan namelijk niks bedenken waarom dit niet zou kunnen.
(Behalve dat je niet heen en weer moet gaan schuiven)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Kun je ook uitleggen waarom?
Ik kan namelijk niks bedenken waarom dit niet zou kunnen.
(Behalve dat je niet heen en weer moet gaan schuiven)
Dat zei big green egg..
Even zoeken waar ik dat gelezen heb..

Volgens mij omdat het de warmte dan niet goed kwijt kan.
Edit: ik kan t niet meer vinden.
Edit2: toch wel:

1642066023404.png

1642066037144.png
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ziet er goed uit zeg. Nooit opgekomen om die sear grate daar te gebruiken. Mooie tip πŸ‘ŒπŸ»
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Je hebt er een heerlijk potje van gemaakt, binnenkort ook maar eens draadjesvlees maken.
En best dat je het bier voorproeft, je kan het toch niet maken om een slecht bier in een bereiding te gieten ;)
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dat zei big green egg..
Even zoeken waar ik dat gelezen heb..

Volgens mij omdat het de warmte dan niet goed kwijt kan.
Edit: ik kan t niet meer vinden.
Edit2: toch wel:

Bekijk bijlage 33659
Bekijk bijlage 33660
En wat gebeurt er dan ? .
Kon er niks aan merken.
Misschien dat hij dan kan barsten neem ik aan ,dat zou wel zonde zijn .
Anders toch maar even een roostertje in elkaar lassen voor de Do 😁
 
Dat zei big green egg..
Even zoeken waar ik dat gelezen heb..

Volgens mij omdat het de warmte dan niet goed kwijt kan.
Edit: ik kan t niet meer vinden.
Edit2: toch wel:

Bekijk bijlage 33659
Bekijk bijlage 33660

Ik ben ook een beetje aan het rond zoeken gegaan maar kan nergens iets vinden hierover.
Er zal vast een kern van waarheid inzitten maar voorlopig ga ik me er geen zorgen over maken.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Ik ben ook een beetje aan het rond zoeken gegaan maar kan nergens iets vinden hierover.
Er zal vast een kern van waarheid inzitten maar voorlopig ga ik me er geen zorgen over maken.
Ik ook niet eigenlijk 😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan