BasBQ
Beef en Steak

Steak grillen

meinonA

Stoker
Berichten
271
Goede middag,

Stel, je wil alleen een paar steaks grillen maar niet onnodig veel brandstof verbruiken. Wat zou jij doen om die steaks te grillen met genoeg kolen om aan die hitte te komen, maar niet zodanig veel dat de gril de hele avond heet blijft?

Misschien handig om te weten: ik heb een weber 57 met een grote halve maan kolenmand (groter dan de orginele) en een sear grate.

Alvast bedankt voor het meedenken.

Verstuurd vanaf mijn ONEPLUS A6013 met Tapatalk
 
Gewoon alle schuiven en deksel dicht als je klaar bent. Dan blijft er genoeg over voor nog een sessie of 2.
 
Halve kolenmand vullen en aansteken, hierna in het midden kiepen (onder je seargrate) en steak grillen.
Hierna schuiven dicht en af laten koelen.

Mocht je een indirecte zone willen dan alle kolen aan 1 kant en dan op het rooster boven de kolen je searinggrate leggen.
Zo kun je indirect door garen.
 
Jup, vol met houtskool en gaan.......... en alles dicht als je steaks klaar zijn ;)(y) Als je Q de hele avond heet blijft met alle schuiven dicht heb je ergens lekkage.....
 
Ik heb me een mini kamado 2de hands gekocht voor zulke kleine stukken.
Koste me €50, heb dat al zeker terug door het mindere houtskool verbruik.
 
Terug
Bovenaan Onderaan