Jop
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Onlangs een Weber Master Touch 57 gekocht.
Na een keer te hebben gegrilled met een aantal vrienden om de BBQ in te wijden heb ik besloten om spareribs op de 3-2-1 manier te gaan doen met het recept van Noskos.
Bij Beef&Steak 2 ribben van 1800 gram per stuk gekocht in hun webshop.
Ik schrok wel een beetje nadat ze geleverd waren, ze waren een stuk groter dan ik had ingeschat.
Volgende keer haal ik ze een slag kleiner.
Ik heb besloten om 1 rib te bereiden om te oefenen omdat dit de eerste keer low & slow zou zijn op deze BBQ, de andere gaat de vriezer in voor een volgende keer.
Het vlies verwijderd en de rib licht ingesmeerd met zonnebloem olie en gekruid met de pulled pork rub van Noskos.
Ik heb kokosbriketten van de Welkoop, deze heb ik tegen 1 zijde van de BBQ aangelegd met stukjes appel rookhout er tussen.
Daarna 15 briketten aangestoken met de starter en deze daarop gelegd. Achteraf gezien heb ik veel te veel briketten gebruikt want ik had nog ruim de helft over na deze sessie.
Op het deel van het kolenrooster waar geen briketten liggen heb ik aluminiumfolie overheen gedaan, en daarop een bak water gezet.
De BBQ bleef stabiel rond de 120 graden Celcius. Na 3 uur zag de rib er zo uit.
De bark zat er goed op.
De ribs ingepakt in aluminium folie met roomboter, agave siroop en lichtbruine basterdsuiker.
Ik heb de rib met de vleeskant naar beneden op het rooster gelegd.
Na ruim 1 uur de rib er af gehaald.
Met de botkant naar beneden de rib weer op het rooster gelegd.
Na een half uurtje heb ik de rib ingesmeerd met BBQ saus van Noskos.
Op verzoek van mijn vriendin een gedeelte niet ingesmeerd, want ze vond de saus een beetje overheersend ruiken toen ik deze aan het opwarmen was.
Ze wou graag een stuk proeven zonder saus om te vergelijken met het gedeelte met saus.
Weer een half uurtje later heb ik de rib van de BBQ gehaald.
De botjes waren mooi schoon.
Het heeft erg goed gesmaakt en voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.
Het viel me 100% mee om de temperatuur stabiel te houden. Deze is de hele sessie rond de 120 graden Celsius geweest.
Wel vond ik de knarren/stukjes kraakbeen (ik weet niet of dit het goede woord is) vervelend tijdens het eten. Had ik deze er van te voren uit moeten halen?
Na een keer te hebben gegrilled met een aantal vrienden om de BBQ in te wijden heb ik besloten om spareribs op de 3-2-1 manier te gaan doen met het recept van Noskos.
Bij Beef&Steak 2 ribben van 1800 gram per stuk gekocht in hun webshop.
Ik schrok wel een beetje nadat ze geleverd waren, ze waren een stuk groter dan ik had ingeschat.
Volgende keer haal ik ze een slag kleiner.
Ik heb besloten om 1 rib te bereiden om te oefenen omdat dit de eerste keer low & slow zou zijn op deze BBQ, de andere gaat de vriezer in voor een volgende keer.
Het vlies verwijderd en de rib licht ingesmeerd met zonnebloem olie en gekruid met de pulled pork rub van Noskos.
Ik heb kokosbriketten van de Welkoop, deze heb ik tegen 1 zijde van de BBQ aangelegd met stukjes appel rookhout er tussen.
Daarna 15 briketten aangestoken met de starter en deze daarop gelegd. Achteraf gezien heb ik veel te veel briketten gebruikt want ik had nog ruim de helft over na deze sessie.
Op het deel van het kolenrooster waar geen briketten liggen heb ik aluminiumfolie overheen gedaan, en daarop een bak water gezet.
De BBQ bleef stabiel rond de 120 graden Celcius. Na 3 uur zag de rib er zo uit.
De bark zat er goed op.
De ribs ingepakt in aluminium folie met roomboter, agave siroop en lichtbruine basterdsuiker.
Ik heb de rib met de vleeskant naar beneden op het rooster gelegd.
Na ruim 1 uur de rib er af gehaald.
Met de botkant naar beneden de rib weer op het rooster gelegd.
Na een half uurtje heb ik de rib ingesmeerd met BBQ saus van Noskos.
Op verzoek van mijn vriendin een gedeelte niet ingesmeerd, want ze vond de saus een beetje overheersend ruiken toen ik deze aan het opwarmen was.
Ze wou graag een stuk proeven zonder saus om te vergelijken met het gedeelte met saus.
Weer een half uurtje later heb ik de rib van de BBQ gehaald.
De botjes waren mooi schoon.
Het heeft erg goed gesmaakt en voor een eerste keer vind ik het goed gelukt.
Het viel me 100% mee om de temperatuur stabiel te houden. Deze is de hele sessie rond de 120 graden Celsius geweest.
Wel vond ik de knarren/stukjes kraakbeen (ik weet niet of dit het goede woord is) vervelend tijdens het eten. Had ik deze er van te voren uit moeten halen?