BasBQ
Beef en Steak

Spit voor Kamado

 
 

Bospony

Vuurmaker
Berichten
58
Goedemiddag mede-bbqerts,

Aangezien ik al een vervroegd verjaardagscadeau heb gekregen om er de hele zomer gebruik van te kunnen maken.
Heb ik van de vriendin een spit gekregen voor de Kamado BBQ.

Nu wil ik er uiteraard het weekend gebruik van gaan maken.
En ik denk echt dat ik nu een domme vraag ga stellen, maar doe het toch:)

Maar als je Indirect op de Kamado met het spit wil werken, hoe ga je dit doen. vul je je kolenmand aan 1 kant? en zet je die gewoon onderin je kamado zoals altijd?

Of ga je werken met de deflectorplate?

Ik zelf neig naar het eerste, maar zoek eigenlijk wat ervaringen van mensen die al vaker met een spit gewerkt hebben.
 
Ik gebruik mijn spit rechtstreeks boven de hitte bron en vul alle twee zijdes met houtskool.
Grillen doe ik met gesloten deksel op 150 graden.
Dit gaat prima met een hele kip en met Gyros (op de foto). Af en toe de kerntemperatuur controleren van de kip ander wordt hij te droog.
Ben zelf ook aan het experimenteren op mijn nieuwe Bastard.

IMG_20200712_181043.jpg
 
Ik vul mijn kamado aan 1 kant, waarbij de kolen worden tegen gehouden door de lekbak.

Geen deflector.
 
Terug
Bovenaan Onderaan