BasBQ
Beef en Steak

Sparibs uit een hout oven

 
 
 

Bart95

Sprokkelaar
Berichten
26
Vandaag 2 spareribs klaar gemaakt in de op eiken hout gestookte oven.

Eerst de spareribs op kamer temperatuur laten komen en de oven op een temperatuur 120 graden.

34BB1A68-0E0A-4159-A486-E0DED72E1BA0.jpeg
D7B51AA4-713B-4502-AB0E-A97D45CAF49B.jpeg

Toen de rub erop en 3 uur gerookt op eikenhout. Zodra het vlees droog werd elke keer ruim vochtig gemaakt met een sprayfles.

062AB900-0F97-440A-9EA4-83BB88EF5110.jpeg

3EB6E044-04A1-46A0-BB3C-867CD652886B.jpeg


Vervolgens 1 uur in aluminium folie.


4EC8E1B5-CA1F-4883-AFEC-12C4C18C1CE0.jpeg


Na het uitpakken de thermo pen er tussen of ze zacht genoeg zijn en de bbq saus eroverheen. Dan nog een kleine 20 min terug in de oven en klaar!

480B6B9B-D5A4-4BC2-8F58-ACAE87F2C5C3.jpeg

C4845EE7-21AD-4D75-B2F7-32C72EAD99B3.jpeg
CE56E360-F640-4FBC-AA0B-6D9E4957581B.jpeg


De spareribs zijn alleen bestrooid met hand gemalen peper en zout.

In de sprayfles zat:
75 ml water
75 ml appleazijn
1/2 Citroën sap

Inpakken met aluminiumfolie:
Het folie is in gespoten met de sprayfles.
40 gram boter per rib
2 tl bruine basterdsuiker erbij


Bbq saus bestaat uit:
250ml tomaten ketchup
1 tl knoflookpoeder
1 tl uien poeder
1 tl cayennepeper
1 eetlepel appelstroop
75 ml appel azijn
1 eet lepel honing
1 eetlepel bruine suiker
Halve tl peper
Halve tl zout
Halve citroensap
Cranberry saus 175 g + het vocht in het potje
Dit alles 10 min op laag vuur pruttelen en regelmatig door roeren
(Van de saus helaas geen foto)

Resultaat was goed ben alleen vergeten het vlies vooraf te verwijderen. Was niet heel ernstig maar de volgende keer haal ik die er wel eerst af!

0826FEE2-61FE-420D-A7C3-4317553EDD25.jpeg


3DABD294-BB70-4854-B84A-95C3CE742789.jpeg
 
Mooie run! Heb je nog een goede foto van de oven? Ben wel benieuwd naar de werking.
 
Mooie ribben kan ik nog een vorkje meeprikken geintje met zulke ribben hou je niks over
 
Hoe leuk om op hout te koken
 
Ribbels zien er op alle foto's al smakelijk uit.
Maak je meer gerechten in deze oven?
 
Ribbels zien er op alle foto's al smakelijk uit.
Maak je meer gerechten in deze oven?
Ik heb bij me voor stel ronden verteld wat ik er al in heb klaar gemaakt ff kijken of het zo kan via een linkje


bedankt voor alle leuken reactie
 
Ja zeker zal een paar goede foto’s maken van het weekend
In eerste instantie wilde ik graag een pizza / brood oven maken, maar wel op mijn eigen manier omdat ik er dan mijn eigen draai aan kon geven. Na wat zoeken op het internet en de bijgevoegde tekening ben ik gewoon aan de slag gegaan.

Onderin wordt er een vuur gemaakt, dat vuur slaat tegen de onderkant van de pizza stenen. Daardoor wordt de rook en de hitte gedwongen om door het gat aan de achter zijde te gaan en daarna door de schoorsteen naar boven.

Ik zou eventueel wel een topic in diy kunnen maaken over de bouw, ik heb er ergens wel foto’s van als daar behoefte aan is!

image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


611B0810-53E5-4F45-9279-32FDA57C55EA.jpeg


A7CC3DDF-BFD7-49B6-94B2-6DF060971FD7.jpeg
 
Echt heel mooi. Zoiets past hier helaas niet, als ik het al voor elkaar zou krijgen....
 
Wat een gaaf ding zeg. Mooi

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Gaaf ding man en heerlijke soare riba ook
 
Terug
Bovenaan Onderaan